Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Thursday, 7 November 2013

NEW FAMILY MEMBER - COBY

Assalamualaikum...
Anyeonghaseyo beautiful people.
Hari ni nak kenal kan ahli baru dalam family Von Jay
Presenting COBY VON JAY..
Coby ni telah di jumpai oleh aku kat Kedai buah potong.
Kesian dia masa tu tengah jalan-jalan tanpa arah tujuan dan terjatuh ke dalam parit.
Mujuq la parit tu tak dalam sangat so sebab kesian takut dia 
kena lenyek dengan kereta aku pon bawak dia balik ke umah ^_^


Mula-mula COBY ni asyik dok menanges ja...
Suara pon memang macam baby tapi bila dia dah rasa selesa dia dah tak nanges dah..
Dia ni pandai sangat dan jenis senang pickup..
Contoh kalo aku ajaq dia berak terus dia berak kat tempat yang aku suruh tu..
Memang pandai main pon dia pandai gakk.
Dia ni sebenaq nya kecik sangat lagi.... hehehe..
Mujuq la TOTOI menyambut baik kedatangan si kecik ni..
Siap tolong-tolong jilat adik kecik ni lagi...


Tengok lah tu letak dalam mangkuk pon dia bleh tidoq. 
comel sungguh .. lani dia sakit mata so bila bangun tidoq 
memang dia pakai spek mata la setiap hari.. 
Dia suka sangat kalo dok atas meja komputer pastu buat muka heran kat komputer
bila aku dok tengok cerita mesti dalam otak dia pikiaq aik camna dalam tu ada 
orang pulak.. hehehee.. siap dok gomoi2 komputer pastu tendang2,,
Eh bola pon dia pandai main tau .. bukan bola betol
tapi bola yang buat dengan kertas surat kabaq tu...

Comel tak COBY ?? Nama dia Coby sebab nak panggil baby 
macam dah selalu sangat kan so tukaq ja jadi COBY.
Tak sabaq nak tunggu Coby besaq ....
Coby Coby cepat lah besaq ... ^_^

Bye!_!

26 comments:

  1. Totoi gembira bila ada kawan untuk bermain... jaga elok2 eh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. TOTOI hepy sangat2 kak farah.. sampai xmau pegi mai punya lah syg kat adik hehe

      Delete
  2. alolo coby, dulu kinah pun ada bela kucing tau, jaga dia macam baby bru lahir. pernah satu malam dia ngiau2 nak susu. kinah pun bangun la bagi susu. namanya kecik sebab dia kecik sangat dan sakit. seminggu kemudian bila kinah balik u, mak call bgtau kecik dah takde :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedih kan ? kak dulu lagi la sedih kucing yang akak bela sejak darjah 5 mati masa kak dok di kelantan . sampai sekrang kalo teringat kan dia memang berayaq la mata ni... :(

      Delete
  3. alala ciannya coby..mudahan murah rezki lieya bela kucing nie.cian dia

    ReplyDelete
  4. Comeynya dia tdo..dulu sya suka sgt kucing siam yg ada rupa cam coby ni..siap bawak pluk time tdo..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. aahh.. betol2.. kucing siam baru teringat ... mata coby biru lupa nak mention ^_^

      Delete
  5. comelnya coby.. nasib baik totoi tak jealous.. murah rezeki orang yang bela kucing ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la kak nasib baik... totoi baik2 ja main dgn dia langsung tak marah kak... :)

      Delete
  6. comeyyyyyyyyyyyy.
    bestnya akk boleh bela kucing.
    orang ni nama je minat kucing tapi xleh nk bela
    sbb kat rumah ni abh ad asthma, dia alah dgn bulu kucing. huhu.
    xleh bela, tgk gambar pun jadi la :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. alahai sayang nya kan. abah mesti asthma teruk . kak pon ashma gak tapi dengan kucing x alergik langsung siap dok tidoq2 lagii

      Delete
  7. eleh3 comelnya sayangg. selamat datang ke dunia baru dear coby. ^_^

    #kucing hana tengah tgu hr nak beranak. nanti coby boleh kawan dengan dorang. hehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha.. wah nak dapat baby yer hana mesti bes sebab ramai anak2 baby dalam umah tu nanti :)

      Delete
  8. sian ngk dia..smoga dia membesar dgn bahagia bersama lieya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. muka kesian kan coby ni kan hehehee.. InsyaAllah semoga coby cepat2 membesaq

      Delete
  9. Kesian Coby...mujurla awak ambik dia...

    ReplyDelete
  10. Coby..best gak nama tu..Lieya ni memang seorang yg berhati murni..sanggup kutip kucing jalanan dan bela..beruntung saper dapat Lieya..:)

    ReplyDelete
  11. alahai coby.. comel je die.. membesar dgn sihat tau coby~

    ReplyDelete
  12. Akak suka gak kucin ni tapi tulah bila mati semua akak dan anak2 nagis...tak leh jadi... terus akak tak mau bela lagi.

    ReplyDelete
  13. nana takut kucing kak...heee..kalau tak memang nak jugak bela kucing,tapi tula..dia datang dekat pun nana da syuh2 da.hihi,

    ReplyDelete
  14. Omo!! Cuteness overload!! Baiknya hati akak <3 Semoga Coby membesar dengan sihat bagai juara! Haha..

    ReplyDelete
  15. kesiannya...macam kucing kena dera je lieya...take care of Coby ya!!!!

    ReplyDelete
  16. dah macam cocobi yg Shin Chan suka makan...ok, takde kaitan..hahaha

    ReplyDelete

Each Comment from u guys means a lot to me.. thanXX!!

Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart