Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Tuesday, 5 November 2013

TIPS KURUS : DETOX , CLENZE , CUCI PERUT KOREAN STYLE.

Assalamualaikum..
Anyeonghaseyo beautiful people... Hai semua!!
Eh hari ni Liya nak kongsi something dengan kawan-kawan semua..
Di ambil dari variety show " Barefoot Friends ".

Ha. Depa ni lah.. Depa tak se"glemer" RunningMan tapi depa tetap best.
Basically rancangan depa ni lebih kepada makanan la yang aku dok tengok pon
memang mesti ada makanan yang best-best..
so untuk episode 24 ni depa pi umah seorang perempuan ni.
Dia ni macam pakar masak memasak la jugak.
Untuk hidangan korean cuisine la.
so kat umah dia memang best sebab ada banyak peti ais dan 
dalam peti ais dia memang ada macam-macam .
So paling tertarik yang ni lah sebab untuk bagi kempis perut, 
senang membuang dan mencuci tali perut kita la...
So bahan-bahan nya ialah..

Apple Cider Vinegar 




Brown Sugar 



Banana 



Sukatan nya ialah 1:1:1
Maknanya kalo apple cider 250ml 
Gula merah pon 250gram
dan pisang pon sama...

Hasil nya ?? 
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Jeng ... jeng.... jeng....

Inilah dia.... boleh di makan selepas beberapa hari...
So so sedap yer.. ada rasa masam manis dan rasa pisang...
Lepas minum boleh la berlari-lari anak ke tandas masing-masing..
Cara nak makan , ambil 2 3 ketol pisang tu sekali dengan ayaq dia okey...
Selamat mencuba 

16 comments:

  1. Sally ada tgk kot episod ni..hahahaha...tapi bukan perempuan tu buat tak jadi ke kak..? hahahaha :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.. part mna yg x jadi tu ? tak perasan plak kak.. yg kak perasan nya dia boleh cuci perut heheheh

      Delete
    2. kan lepas tu ada lelaki yg pakai spec tu makan, dia nk termuntah..hahaha...sbb rasa berasid sgt :P

      Delete
  2. aefa dgr cite rncgn ni discontinue xlama lagi.. arr.. lately rncgn die mmg makan2 je.. bosan tgk.. tp setiap selasa still jugak mengadap rncgn ni hehee -.-''

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh yeke nak discontinue ? akak suka tgk even depa dk makan ja ^_^

      Delete
    2. masih khbr angin hehe.. nnti dah confirm baru aefa wat entry :D

      Delete
  3. Klu rancangan mkanan mmg sya suka tgk la.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. depa bt kuiz sapa leh jawab dapt makan sedapp.

      Delete
  4. mak oi...ni kalau makan 2-3 sudu confirm x sampai tandas dah tercerry berry ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhahaa,,, xda lah kak sempat lagi nak larii,.... dia turun slow motion je kak.. xmacam c ery bery sgt

      Delete
  5. ahhaha RM tetap di hati. patut la aefa ada cakap cerita nie kat hana hr tu. ohh pasal nie. kena tengok nie. huhu cerita dia kelakar tak macamRM? haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. xsama mcm RM la hana.. kak lagi suka ni dr RM .. ^_^

      Delete
    2. serius? nie yang kena tengok nie. huhu artis2 dia pelakon ke penyanyi? ke campur2? haha

      Delete
  6. Apple cider tu memang untuk kurus kan Lieya..kita pernah minum dengan air suam aje...macam efective je..tapi tak tau kenapa kita dah discontinued..mungkin sebab kita ni sensitif sikit kalau bahan-bahan yang diawet ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama la kita pon kalo buat apa2 sat ja pastu mula la berenti,. manusia kebanyakn nya macam tu . hgt2 taik ayam ja ^_^

      Delete
  7. nampak sedap tu.. kat rumah akak ada cuka kurma.. boleh ke gantikan cuka epal kepada cuka kurma?

    ReplyDelete

Each Comment from u guys means a lot to me.. thanXX!!

Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart