Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Monday, 2 December 2013

OVER BALANCE

Assalamualaikum...
Anyeonghaseyo beautiful people all around the world..
Hari ni busy lagi yer kawan-kawan sebab boss dok tunggu aku hantaq something kat dia.
So kena lah siap kan sebelom terlambat... Alhamdulillah dah siap..
Esok pagi hantaq yang last sekali sebab tadi nak attach tak dapat sebab file tu besaq.
Masa plak dah nak habes waktu kerja so sambung esok ja lah kan..
Tengah hari tadi makan nasik kandaq lauk sotong + ikan ketoi , RM7 
Sedap sebab craving.. Lepas ja menelan tetiba craving ice lemon tea plak..
Pegi beli ice lemon tea dan keropok udang... Dua barang tu harga RM5.
Aku bagi RM50 kat auntie tu , tiba-tiba auntie bagi balik 2 keping duit 20, 2 keping duit 10,
sekeping RM 5... Jadi total RM65 dia bagi kat aku.. walhal balance hanyalah RM45.
Aku pon dengan perasaan eclas terus cakap kat auntie yang dia dah pon terlebih bagi..
Kalo macam dulu-dulu memang aku buat donno terus senyum-senyum dan blah..
Tapi sekarang bila dah tua-tua mcm ni memang insaf dan tak nak buat mcm tu lagii..
Heheheheee............ Okey bye..Thanx for reading.

P.s : Tak sabaq nak makan sedap esok sempena hari jadi one of my office mate ^_^
 

27 comments:

  1. ambik lebih pun tak guna kak...tak berkat...ye dok..?

    ReplyDelete
    Replies
    1. exactly! tak mau dh yg tak berkat tu jadi darah dging

      Delete
  2. hahaha.. sep sikit kak Lieya..adik dulu cenggitu gak..tapi sekarang cuma menerapkan sikap jujur dalam diri sebab dah tahu bnde tu salah..heheh..belajar dari kesilapan ar katekan..pengalaman..hehe :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan.... tak mau dh jadi manusia yg makan dt haram.. ^_^ keberkatan itu penting

      Delete
  3. oho! nak makan sedap2 ye esok! ehehe :D

    ReplyDelete
  4. Yep yep..sama la kita..mmg pulang blik belen yg salah tu wlupun seposen..:)

    ReplyDelete
  5. kalo zizie, mmg bg balik... takut... hehe..

    ReplyDelete
  6. amboi.. byk lebih tu.. akak makan sedap2 kat mane sok? nk join lah :D

    ReplyDelete
  7. perghh untong , makan dah kenyang , bagi rm50 dapat rm65 . hahahaha . nasibb baik da besaqq kenn ? :D

    ReplyDelete
  8. Uish banyak lebih auntie tu bagi hehe. Macam dapat barang free pulak dah

    ReplyDelete
  9. bagus lah camtu...atitiud tu penting..sib baik kira..kalau JM jenis ambik je masuk dompet tak kira semula balance tu....kira aci tak ahakssss

    ReplyDelete
  10. klau kita malas nak mengira ballance hehe..entah terlebih ka tidak hehe

    ReplyDelete
  11. Pi pekena nasi kandaq tang mana tu? Lama dah tak pekena kalau balik syik la kalut sana kalut sini dan banyak pulak rakyat jelata yg nak ikut keta kecik last2 semua tak payah pi...ahahaa...

    ReplyDelete
  12. mknlah nasi kandaq puas2 lieya..nti kt kl tu ssh nak dpt nasi kandaq sedap2 hehe

    ReplyDelete
  13. good girl. kadang ² kita ni careless nak check balance kan.Kalau lebih okaylah itu rezeki in case kalau dah pergi jauh..kalau dekat better pulangkan selebihnya.

    ReplyDelete
  14. ohhh heven giler makan..sedapnya nasi kandar..lama gak tak cari..

    ReplyDelete
  15. dulu dulu punya cerita biasa la tu hehhe ok apa bila da besar ni kita insaf hee

    ReplyDelete
  16. bagus lieya jujur.. dah lama tak pekena nasi kandar.. sedap tu.. :D

    ReplyDelete
  17. penah jugak dpt duit terlebih mcm ni..huhu tp elok bg balik..kalau tak hati tak senang..

    ReplyDelete
  18. tindakan yg bijak! susah nk cr org yg jujur skang ni..

    ReplyDelete
  19. betul......kena jujur kan...kita jugak yang tak sedap hati kalau tak pulangkan duit tuh....

    ReplyDelete
  20. hehhehe dulu kita masa kecik2 macam tu la kan. dah besar nie dah boleh fikir. bagus akak :)

    ReplyDelete
  21. pernah jugak sama kes, masa balik kg hari tu.. masa tu isi minyak motor.. jam kul 2 pagi masa tu, mata kami pun dah ngantok2.. rasanya casheir petrol pump tu pun dah mamai..teman kasi RM50 untuk isi minyak.. sekali balance rm80 dia bagi balik.. teman dah konpius.. gi kat hubby pastu tanya balik.. abg kasi rm berapa tadi yea?? hubby cakap RM50.. hah.. sudah.. awat dia kasi RM80 lek? terus hubby cakap soh pulangkan balik baki sebab jangan amik duit org, nanti esok2 duit kita lagi banyak hilang/kurang.. teman pun dengan longlai (ngantok) gi bagi balik balance tu.. semuanya mamun masa tu.. ha3

    ReplyDelete

Each Comment from u guys means a lot to me.. thanXX!!

Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart