Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Tuesday, 25 February 2014

SEDAPNYA MAKAN KEROPOK MELINJO @ BELINJO DENGAN NASI

Assalamualaikum............
Anyeonghaseyo beautiful people........ ^_^
Sekarang ni kan kalau makan nasik tengah hari mesti kena ada keropok melinjo..
Kan setiap hari aku balik makan nasik di rumah kan...
so kalau masak masakan yang jenis kuah tak banyak sure kena ada keropok melinjo ni...

Ini lah keropok melinjo sebelom di goreng .
 Sebenar nya Kak In yang mengajar aku makan keropok ini ..
Dia lah yang bagi . so yang aku dok goreng makan tengah hari tu keropok dia bagi la..
Next time kena pergi cari sendiri la pulak kan...
Takkan nak berharap ihsan dia bagi pulak kan setiap kali...

Bila di goreng keropok nya jadi begini..
Walau pon rasa nya agak pahit sedikit tapi bila makan dengan nasik sedappp sangat...
Kalau makan saja-saja memang kurang best la sebab dia pahit...
Kawan-kawan pon mesti ada yang pernah makan keropok ni kan ?

Ini lah buah melinjo @ Belinjo yang di gunakan untuk buat keropok ni...
Comel ja buah dia kan.. cara depa buat tu tak pasti la.
Tapi yang tau ja keropok ini makanan tradisi indonesia...

Ok bye semua ............ ^_^

(Autopost)

13 comments:

  1. Kropok ni mmg pahit.
    Tp pahit dia sodap.
    X pnah lak makan ngan nasi.
    Boleh try ni kalau sdap

    ReplyDelete
  2. sally makan saje...siap cicah dgn sos..hahaha :D

    ReplyDelete
  3. Sedap..akak suka makan keropok melinjo ni..walaupun pahit pahit sikit tapi lemak..ermmm kalau ada air milo panas..amboi..syok..

    ReplyDelete
  4. Pernah makan biskut ni! Abah beli kat Indon. Rasa dia kelak kan. Tapi sodap jugak.hehe

    ReplyDelete
  5. nak sebungkus,hantar gi Kch,dik..hehehee

    ReplyDelete
  6. memang pahit..banyak jual kat cne lieya

    ReplyDelete
  7. akak pn suka,.. rasa pahit2 kelat..

    ReplyDelete
  8. ooo keropok ni ek
    mmg pahit kan
    k.el x suka sgt
    tp nti boleh lah try ngan nasik hehe

    ReplyDelete
  9. Akak suka yg pahit2 dan lemak2 sedap sangat.

    ReplyDelete
  10. pahit >.< fae x berapa suka makan hehehe

    ReplyDelete
  11. keropok pahit.. Fiza kalau makan susah nk berhenti.. sedap sgt..

    ReplyDelete
  12. Samalah kita..keropok melinjo ni memang best...ada pahit2, lemak sikit...pas goreng..tabur garam sikit..auuuu sedap layan tv..x sedar habis sebesen hehe

    ReplyDelete

Each Comment from u guys means a lot to me.. thanXX!!

Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart