Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Friday, 28 March 2014

Bulgogi with Rice

Assalamualaikum..............
Anyeonghaseyo beautiful people ......
Nak share makanan yang kiter makan last last week... 
Makan kat food court mid valley..........
Menjadi kebiasaan kalau makan kat food court mesti cari makanan korea .. 
hikhik...... tak leh blah kan......  So the choices for that day is,
Bulgogi dengan nasik............... macam dalam gambo ni........
Rasa dia sedap.... Macam yang Liya masak seniri....
So kesimpulan nya kalau pandai memasak , suka godek-godek resipi kat Youtube,
Better buat ja seniri kat umah ye... sebab harga makanan untuk seorang kalau masak
sendiri kat umah boleh makan satu family dah........ hikhik....
Apa-apa pon once in a while tak salah kalau nak merasa jugak kan....

Wajah yang happy sebab dapat makan.........
Aku macam tak berapa boleh pi sangat la dengan kimchi dia ....
Tak tau pasepa .... :)
Bye!!


36 comments:

  1. bulgogiiii! mesti sedap kan? dah lama nak try makan bulgogi ni, selalu makan bibimbap je :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. try buat kat umah ja kalo nak makan banyak.. sedapppppp :)

      Delete
  2. nampak macam sedap jer lieya.. awt kimchi dia tak sedap ka?? =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kimchi dia rasa pelik sikit kak .. :) xleh nak telan

      Delete
  3. lya tak pandai makan kimchi..entahla knp..mayb masam2 kot :)

    ReplyDelete
  4. Wahhhh...xnah mkn kimchi...macam nak trylah...hihihi

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. wa fae boleh jdi awek korea la cm ni :)

      Delete
  6. macam sedap..maybe kimchi dia kurang kot..

    ReplyDelete
  7. haaaaaa ni baru cewek korea bukan cewek indon...silap mamat ritu hahaha dia x tau kut lieya ni mix korean hahaha
    bulgogi?ntah bila nk rs makanan korea ni..xpandai nak mkn pung

    ReplyDelete
    Replies
    1. kahkahkah... kan.. kiter awek korea bukan indon... :) kak el try masak kat umah ja.. ikut resipi dari youtube .. try sundubu jiggae la kak elll.. sedapppp

      Delete
  8. dorang tak pandai buat kimchi tgk pun x menarik..cer try di seoul garden...best gak

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasa nya la kot.... tu la dh lama xmakan seoul garden JM.. :) nanti nak makan la.. dulu pernah makan tapi xingat rasa dia

      Delete
  9. tak berapa minat korean food. i prefer Japanese more.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak berapa suka japanese sebab macam nak muntah , xpedas langsung... kalo sushi ok la :)

      Delete
  10. Kita pun masih tak boleh accept kimchi tu Lieya...yang lain ok lagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhu... kiter nak try tmpat lain pulak kimchi tu nak cri yg paling sedap.. :)

      Delete
  11. kami x makan kimchi2 nih..haha..

    ReplyDelete
  12. qila tak tahu lah qila pernah makan ke tak sebab qila mmg telan semua benda hahahahahahha
    kimchi qila suka buat sendiri kot ekeke. Bulgogi takpernah try. Kak share lah resepi hikhik xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la akak pon rasa mcm nak buat jugak kimchi sniri tapi sampai ke lani xbuat hehehehe :)

      Delete
  13. baru nak tanya kimchi dia sedap ke tak...bilanya akak nak bawak sally jalan-jalan ni kak...? -__-'

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe... nak kena cari kimchi yg sedappp la... :) bila ek bila ekkk. bila sally free ?

      Delete
  14. yummm2 bile la dpt mamam korean food ni...uwaaa

    ReplyDelete
  15. Uwaa nampak begituuu enakkk.. Ehehe.. :D

    ReplyDelete
  16. miza tak taw pape pun pasal makanan korea,wahahaa..terok toi!
    tapi macam nak raseeee je nanti ^_^

    ReplyDelete
  17. Oh no. Silap besar blogwalking tengah2 malam. Sedapnyer! Lapar dah :D

    ReplyDelete
  18. Tak pernah makan bulgogi. Lepas ni, nak cuba la.

    ReplyDelete
  19. sedap ja tgj Lieya mkn
    akak ni tekak kampung tak pandai mkn bulgogi tu ehehhehe

    ReplyDelete
  20. pergh mu pandai masak masakan korea ko. haha terer aaarh

    ReplyDelete
  21. sedapnye makan... kimchi kat situ tak sedap ke atau mmg tak ly nak makan.. Fiza pun ikut juga.. kadang2 kimchi kalau terlalu berasid Fiza tak boleh nak telan..

    ReplyDelete

Each Comment from u guys means a lot to me.. thanXX!!

Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart