Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Thursday, 13 March 2014

Kemalangan di awal Pagi

Assalamualaikum...........
Anyeonghaseyo beautiful people all around the world.......
Lambat sikit Cik Lieya Von Jay bersiaran hari ni.....
Kerja banyak lah katakan....... Hikhikhik ....
Pagi tadi macam biasa lah dalam pukul 8.15 am - 8.20 am kami berdua bertolak dari rumah ke tempat kerja kami yang hanya mengambil masa 5 minit sahaja.
Masa nak melintas di simpang tu ada nampak orang ramai sangat-sangat dan
sebuah kereta kalau tak salah macam kereta Pesona......
Pastu nampak sebiji moto landing baik kat depan kereta tu.........
Pastu nampak pulak sorang mak cik ni dok bersila atas jalan raya manakala
pak cik nya pulak terbaring sambil mengerang kesakitan...
Barang-barang yang di beli kat dalam raga moto semua dah bersepai kat atas jalan..
Nampak macam butir-butir kacang dhal pon berterabuq semua nya....
Pastu nampak jugak seorang perempuan , muda lagi sedang dalam keadaan yang agak panik....
Itu sahaja yang dapat di lihat oleh mata aku saat aku lalu...
Sebab kereta tersebut dah merentangi jalan untuk aku nak melintas pergi kerja
terpaksa lah aku ikut jalan yang agak jauh sikit ......
Syukur ada jalan lain... so hari ni masuk lewat la .. 8.37 am punch kad.
Selalu kalau melintas di situ memang aku agak berhati-hati takut-takut terjadi perkara seperti ini.....
Sekian ..........



P.s : Still tak paham macam mana moto tu boleh naik sampai ke atas bahagian enjin kereta tu..
Anyone can explain ???????

21 comments:

  1. might be laju sangat motor tu kot???

    ReplyDelete
  2. laju sgt kot...hati2 drive yer lieya..

    ReplyDelete
  3. samada motor atau kereta tu yang laju..selalu orang tua jarang bawak laju..lagi2 motor...

    ReplyDelete
  4. ngeri & takut tengok eksiden macam ni.

    ReplyDelete
  5. can't imagine mcm mana boleh naik atas kereta
    apa2 pn Lieya u have to be careful ok ;)

    ReplyDelete
  6. Perkara yang kita kene minta dijauhkan.. motor tu naik.. Hurmm entah la..

    ReplyDelete
  7. Risau sebab akak po merempit hari2.

    ReplyDelete
  8. igtkan lieya yg kemalangan adoiii risau sudah
    aah mayb motor or kete tu yg laju one of lah atau dua2 pun laju
    sian makcik pakcik tu sure baru balik dr market ek

    ReplyDelete
  9. Itulah risiko penunggang motor..hurmmmm. ..

    ReplyDelete
  10. ermm...penunggang tu ter press minyak kot..pastu terlambung lah rasanya

    ReplyDelete
  11. ish kesianya..memng risiko blnggar kat simpan memng sllau jadi..sya pun pnah kna.. owh bad memory :)

    ReplyDelete
  12. La kesiannya..dia terlanggar depan-depan tu Lieya & tercampak kat atas kereta tu...Sudden break...

    ReplyDelete
  13. Allah siannya pakcik n makcik tu...huu.....xtaula sapa yang salah kan kak...apapun moga semuanya selamat...

    ReplyDelete
  14. I can say motor tu laju sgt sebab kalau kereta tu laju, dia dah terpelanting jauh and boleh remuk teruk motor dia.. So maybe, maybe it's the motor's fault. HEhee.

    ReplyDelete
  15. kesian nya pakcik ngan makcik tu..
    harap2 xda yang teruk la..
    ingat kak lieya yang eksiden.. hehe.. hati2 tau? :)

    ReplyDelete
  16. Tak dapat bayangkan kalau terjadi depan2 mata sendiri...

    ReplyDelete
  17. mungkin moto tu laju..semoga mangsa tidak apa2..yelah kemalangan..malang tidak berbau

    ReplyDelete
  18. harap makcik pakcik tu tak cedera teruk.. kalau bawa motor mmg kene lebih berhati2..

    ReplyDelete

Each Comment from u guys means a lot to me.. thanXX!!

Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart