Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Monday, 24 March 2014

MOVIE REVIEW : DIVERGENT

Assalamualaikum.........
Anyeonghaseyo beautiful people all around the globe....
Sabtu lepas macam biasa lah aku dengan Diana keluar jalan-jalan....
Kali ni kami ke Setia City Mall pulak.. saja nak tukar angin... ^_^
Jarak dengan umah aku tu dalam 20 minit gitu je kalau tak jem....
sebab kami tak tau nak buat apa , kami pon pergi tengok wayang....
Tak decide pon nak tengok cerita apa masa tu.
Masa kami pergi tengok cerita 300 : Rise of empire tu ada trailer cerita Divergent ni.
Nampak macam best so tengok je lah kan..........


Cerita ni base on Novel yang di tulis oleh  Veronica Roth..
So pasti nya lepas-lepas ni mesti ada lagi sambungan dari Chronicle ni...


Best ke cerita ni.. ? Of Course la....... best sangat...
Filem ini mengisahkan tentang kehidupan masyarakat yang di bahagikan mengikut puak...
Ada 5 puak semua nya di bahagikan mengikut sifat dan keupayaan masing-masing.


Erudite : Puak yang bijaksana

Candor : Puak yang jujur 

Abnegation : Puak yang sentiasa menjaga kebajikan orang lain berbanding kebajikan diri sendiri.

Dauntless : Puak yang berani 

Amity : Yang aman ( Petani )

Dua wajah tonggak utama cerita Divergent ini........
Yang lelaki tu handsome gila kot kikikiki... nama dia Theo James....
Yang perempuan pulak Shailene Woodley.
Mereka berdua ni dilahirkan dalam puak Abnegation tetapi memilih Dauntless selepas mereka
telah dewasa... So kalau nak tau cerita dia macam mana , best atau tak.
Jom la pakat-pakat pi tengok sendiri.... 
Tapi saya gerenti pasti hampa semua akan suka cerita ni.........


Untuk movie ini saya bagi 5 bintang !








11 comments:

  1. morning lieya, dah lama dah akak tak melayan movie...rindu pulak nak melayan movie, tapi takkan nak bawak Ash masuk panggung pulak kan, masa kecik2 cenggini? ha ha ha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha... yelah kak. kena tunggu ash besaq sikit la . tak pon tggal ash dengan nenek dia . kak farah dengan hubby pergi dating berdua .hikhik

      Delete
  2. alaaaaaa qila nak tengok niii T_T <33
    hihihi thanks for the review kak lieyaaaaaaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. tengok la qila.. sure puas hatiii :)

      Delete
  3. wahh mcm best je sampai 5 bntang kak lieya bagi..
    kena tunggu download pny keluar ni, memang tak dapat nak g tgk kat panggung ni.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kihkihkih... tunggu yang download punya yeeee.. ok la tu anne .. bleh tengok gakk. laki tu hensem la anne kalo boleh nak bagi semua bintang yang ada kat atas langit tu ha

      Delete
  4. wahh 5 bintang.. mesti best nie.. dah lama tak tengok movie.. rindulah

    ReplyDelete
  5. 5 bintang akak bagi~ mcm best je. nnti nak tengok dgn kakak sayalah :D

    ReplyDelete
  6. wah..5 bintang tu..mesti best nih...hari tu dh tgk tajuk ni tapi cam tak jadi..kalau dh cakap best nk terjah panggung lah cam ni

    ReplyDelete
  7. 5 bintang tu. best la kiranya ni..

    ReplyDelete
  8. tak sempat tengok pn kat wayang..
    baca apa yg Lieya tulis pn dah terasa mcm best ja hehehe

    ReplyDelete

Each Comment from u guys means a lot to me.. thanXX!!

Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart