Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Thursday, 16 October 2014

Al kisah kek ....

Assalamualaikum.........
Anyeonghaseyo beautiful people...
Semua dah lunch ker.. :)
Hari ni kiter makan nasik dengan ikan cencaru goreng dan sayur air (bayam).
Simple kan menu kiter .. In fact almost everyday kita makan macam ni...
Tapi bukan nak cerita pasal menu lunch kiter hari ni.
Cuma nak cerita kisah tentang kek.....

Ofis kami di tingkat 1 , manakala bahagian bawah pulak ofis geng sparepart,
yang merupakan anak syarikat company yang aku kerja jugak..
Sebab depa yang kat bawah tu ramai , depa selalu la sambut birthday.
Di sebab kan ofis atas (ofis aku) ada peti ais so depa selalu nya mai letak kek kat atas dulu.
Tapi setiap kali depa mai letak depa tak pernah walaupon sekali nak jemput kami makan sekali.
So nak di jadikan cerita satu hari birthday salah sorang staff bawah.
Depa pon beli kek dari Baskin Robin yang memang mahal.
Pagi-pagi buta dah mai letak kat atas bikin aku naik angin..
Bukan sebab lapaq sangat kek tu tapi memang lapaq pon...hhahahaaa...
Adab tau dak adab.. adab ajak makan tu penting ... 
So aku pon buka peti ais tu dan tengok rupa kek tu...
Dalam kebengangan itu , aku berdoa biaq kek tu runtuh .. hehehe..
Jahat nya kan .. Tapi depa lagi la jahat.. 
Bayangkan lah Kak In yang dok lalu lalang pon depa tak ajak.
Apatah lagi kami ni..... So petang tu depa mai ambil kek tu...
Pastu bawak naik balik , depa makan sikit ja sebab kek tu lembik...
Konon nak makan esokan hari nya la...
Esok pagi tu aku mai kerja tengok kek tu dah betol2 runtuh...
Yes! doa di makbulkan .. Padan muka depa semua ...
Tapi depa tak tau pon sampai lah ke petang depa nak makan kek tu ..
Memang terkejut berok la apalagi kikih jugak la dah jadi macam taik dah nampak..
Makan jugak maklumlah mahai.. runtuh tak runtuh yang penting kena makan..
Mujur lah peti ais tu jenis tak letak ikan atau barang basah lain...kalo tidak yuckkkk..
So aku check kat baskin Robin punya website harga kek tu RM93..
Jadi nya kemarin tiba-tiba depa bagi kek yang kat atas tu.... 
Mimpi ka apa ?? hahahaa... Insaf dah kot... Tiba-tiba kerat boh lam pinggan untuk kami yang kat atas.
Kalau dah insaf tu bagus la.. hhehheeee.. ok bye .. 

moral of the story : Jangan Kedekut.. ^_^

8 comments:

  1. Mhl gila kek tu..tu la akibat kedekut kan lieya hihihi

    ReplyDelete
  2. hihi..kek tu mahal sebab tu kot diorang kedekut sikit..haha.by the way, blog saya ada masalah sikit, jadi terpaksa tukar link. jemput follow ye : blognisalpunya.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. sedapnya kekk.siap kaler pink lagiiii

    ReplyDelete
  4. Kelakarlah lieya...doa bagi runtuh lagi..he..he

    ReplyDelete
  5. uikk sedap npk kek tu
    haaa kan dah kena ngan cik lieya tu jgn memain woooo
    tp heran satu company pun ada gak kedekut tait idung masin haha
    hopefully dgn kjadian ni..xdelah sifat kedekut tu lagi no

    ReplyDelete
  6. Nasib baik tak ambik potong sebelum depa sempat potong.

    ReplyDelete

Each Comment from u guys means a lot to me.. thanXX!!

Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart