Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Monday, 23 November 2015

TIPS PAKAIAN PEJABAT WANITA

Assalamualaikum..........
Anyeonghaseyo beautiful people ^_^
Harap semua sihat-sihat belaka di bawah lindungan Allah .....
Eh rasa nya kebanyakan kawan-kawan semua wanita berkerjaya kan ???
Sama lah macam diri kiter sendiri pun.... 



Sesetengah wanita di luar sana sering merasakan agak sukar untuk mencari gaya yang sesuai bagi di pakai ke tempat kerja. Sama lah macam saya sendiri pun.
Bangun pagi ja mesti gelisah dok fikir hari ni nak pakai baju apa....
Walaupun baju dah penuh satu almari pun still tak leh decide , sapa setuju??
Namun sebenarnya banyak tips pakaian pejabat wanita bergaya yang kiter semua boleh dapatkan.
Nak pakai lawa kena lah usaha lebih sikit kan ^_^
Tapi lawa pun bukan lah sampai tahap melebihi batasan ... 



 Ini adalah antara gaya pakaian ke pejabat yang paling mudah untuk wanita gayakan ke tempat kerja. 
Walaupun kelihatan agak simple , tapi jika kita si pemakai pandai mengolah gaya sendiri, yang simple pasti kelihatan lebih menawan contoh nya mengenakan aksesori atau solekan wajah yang mampu membuatkan kita kelihatan lebih anggun di tempat kerja. Untuk wanita muslimah pula, if baju kita dah simple camni, elok lah kita pakai selendang atau tudung yang lebih menonjol seperti tudung yang ada jahitan manik atau lace .


Nak bergaya ke pejabat bukan lah terhad pada pakaian tertentu sahaja .
Kita sebagai wanita haruslah pandai mencari pakaian yang sesuai untuk di kenakan.
Contoh nya macam kat atas ni haaaaaa.... Cantik jer...
Nak pakai baju apa pun boleh jer uolls asalkan kelihatan formal...
Di Zalora, kawan-kawan boleh beli macam-macam jenis pakaian wanita yang cantik
dengan harga yang sangat berpatutan ...
Di sebabkan koleksi yang pelbagai, uolls boleh mix and match pakaian tersebut supaya kelihatan lebih sopan dan sesuai di gayakan di pejabat
Uolls jugak boleh dapatkan busana muslimah juga untuk koleksi pakaian pejabat  anda.
Terdapat pelbagai jenama tempatan dari pereka fesyen yang terkemuka yang mampu memberikan gaya yang sangat sophiscated dan elegent...

Tak lengkap pulak pakaian pejabat kita tanpa seutas beg ..
Beg tangan kadangkala mengukur taraf hidup seseorang ...
Di Zalora, Pelbagai jenis beg dari yang murah sampai lah yang lebih mahal semua nya ada untuk uolls semua pilih mengikut citarasa masing-masing..
Untuk masa sekarang ni , iolls minat sangat beg yang berwarna hitam sebab nampak simple yet very elegent.. If u guys nak beli beg dan uolls fokus untuk satu warna sahaja then uolls boleh filter untuk memudahkan proses pemilihan ^_^

Selain beg tangan , kasut jugak memainkan peranan yang penting...
Kalau uolls pakai high heels ke tempat kerja , sudah tentulah uolls kelihatan lebih anggun.
Tapi jika memakai high heels membebankan uolls , balerina pun ok jugak kan ...
Still boleh mengekalkan fesyen pejabat yang penuh dengan keanggunan...
Kat zalora juga , uolls boleh pilih kasut kegemaran uolls sebab memang koleksi kasut yang ada sangat lah variety dan cantik-cantik yang boleh buat uolls rambang mata .
Lets say kalau uolls takut saiz kaki uolls tak muat , boleh je uolls hantar balik
untuk penukaran saiz... so jangan bimbang sebab semua nya di hujung jari..


Uolls pergi kerja make up ke tak ?????
Tipu lah kalau tak pakai even just bedak jer kan......
Make up tak semestinya kena tebal-tebal jer kan ...
Sedikit solekan tipis mampu membuatkan wajah kita kelihatan lebih ceria di tempat kerja.
Nakkan alat solekan yang mampu milik ???
Di mana lagi kalau bukan zalora, one stop centre untuk segala kelengkapan keperluan wanita
Semua nya ada disana untuk anda tampil cantik ke pejabat...

Sampai kite bertemu lagi yer kawan-kawan sekelian ^_^
Bye!!













Saturday, 14 November 2015

Perlis di hati

Assalamualaikum...........
Anyeonghaseyo people.... ^_^
Picture taken at Country Garden Danga Bay
Lani masih under construction lagi haaaaa...
5 star coastal Living lah katakan , kiter-kiter mana lah mampu...
Mampu mai amek gambar ja.... ^_^
Tak sure ada event apa kat sini tapi ada pulak hiasan patung comel kat depan ni
ikut negeri masing-masing so apa lagiiii , dan2 pi cari patung negeri Perlis,,,,





Walau di mana daku berada , Perlis tetap di hati ^_^

Bye!

Wednesday, 11 November 2015

RIP TOTOI :(

Assalamualaikum............
Anyeonghaseyo beautiful people...
Ya Allah .... Lama nya tak update blog kesayangan hamba ni ^_^
Even so Nuffnang tetap jugak melekat  tapi sebab tak aktif earning nya tak sampai pon sekupang..
Sedih .. Actually Liya nak gitau kat hampa semua yang Totoi dah mati.. :(
Sedih nya hanya Allah yang tahu.... Hampir dua tahun tinggal berjauhan sekarang bila balik kampung tak da lagi Totoi untuk di peluk cium.....
Last time aku balik kampung , bulan Ogos kalau tak salah,
time tu Totoi ada lagi ... tapi last day aku kat rumah dia dah tak balik 
and that was the last time aku jumpa dengan dia..
Lepas tu Totoi dah tak balik rumah dah..... +_+
Sebenar nya sebelum tu dia memang sakit...
Telinga jadi buruk, hidung pon sama... so dia jadi macam zombie la.
Aku tak sure sama ada orang pukul dia atau apa tapi kaki dia pon sakit..
So aku assume dia mati di jalanan ja .... 
Totoi , Where ever you are ,
I Will always love you 



Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart