Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Wednesday, 4 September 2013

CAUTION ..THAT WAS NOT ME (STICKY POST)

Assalamualaikum...
Anyeong haseyo beautiful people..Thanks for stopping by.. :) Sebab aku dah terkena sekali ,dan maybe perkara ini akan terjadi sekali lagi..So i decided to write this entry and stick it here FOREVER.
Kepada sesiapa yang tiba-tiba kat cbox or shoutbox dia ada post nasty and bad words yang
di link kan ke blog ini , dont be so angry because THAT WAS NOT ME :)Aku pon tak tau apa dosa aku kat orang tu yang dia boleh guna link blog aku utk berkata-kata yang bukan-bukan kepada tuan belog yg
aku xkenal lgsung...So BEWARE... This kind of person really exist..Aku tak mau lagi ada manusia2 yang muncul kat belog aku dan mencarut segala bagai for the thing i didnt even do just because they want to defend their friend or their own self. I create this blog not for those who want to judge me whether i am FAT or UGLY or PERFECT or whatsoever but to let people know the knowledge i know and share the fun i
 have while living as human being.I was born on 1985 and you can count yourself how old i am..I usually did not reveal my age to people but since this happen.. i have to reveal it so that u know i am not the teenager who want to pick a fight with anybody at all..I am full time worker  and i have plenty of stuff to do rather than making others feel so down..I am here writing what i love,What i do and what i want to share with others .Not otherwise.When i enter other people blog , that was because i want to follow them and let them follow me back so that my follower will increase and the people who read my blog will increase too, not otherwise.Thanks for reading and i hope u beware too because someone might do the same prank to u. Thats all.THE END

126 comments:

  1. zizie tak pernah kena tapi zizie pernah dapat mesej mcm tu kat shoutbox.. kesian kat budak tu punya explain kat zizie pdhl zizie wat dunno je.. cuma dy xmencarut, dy mnx suruh carikan pakwe... hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah akak ni bukan orang pertama lah ye... heran jugak dgn sikap org yang suka main2 mcm ni dan menyusah kan org lain.... patut la org view satu entry akak tu sampai dekat 200 rupanya sbb ni.... pageview pon mencanak naik pdhal akak bz xsempat nak bw pon...

      Delete
    2. is that blogger malay? mintak carikan pakwe..aduhai..K.lieya, sy bc entry ni mcm tgh naik temp ni..hehe..:) caiyok n bertabah kak. BTW, it's good that u've mentioned here so hopefully that 'unknown' wil get d message..:)

      Delete
  2. gunakan kelemahan org lain semata2 utk kepentingan diri sendiri..huhu..agaknya orang tersebut kebosanan..tu yg guna link akak..huhu..hope akak sabar ea..hehe..satu hari nanti akan terbongkar

    ReplyDelete
    Replies
    1. ntah la dik.. rasa nya mcm tu lah kot.. kena jaga2 , mcm2 leh berlaku tanpa kita duga, :)

      Delete
  3. Macam2 la care org nk kenakan org ni kn.Kena banyak2 doa mintak Allah lindungi kte dari unsur2 x baik.Amin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betol tu . semoga perkara mcm ni tak berlaku lagi kepada saya atau kepada org lain... amin :)

      Delete
  4. Pergh dunia blogging pon ade buat keje camni, igt tweeter fb je yg ado. ishx3

    ReplyDelete
    Replies
    1. iya la anis ada ja benda mcm nii.. org xmtg.. ^_^

      Delete
  5. Jom! Jemput join segmen pertama saya. http://nasuhanass.blogspot.com/2013/02/segmen-saya-suka-makan.html

    ReplyDelete
  6. buat2 dunno jer. lgipon bukannya nak rasa tersentap dgn sesuatu yg kita tak buat pun..

    ReplyDelete
    Replies
    1. uii tersentap jugak la kot bila tiba2 mai dok mencarut keluaq habeh semua brg2 tak sepatut nya. org lain dok baca kat cbox kita berhari baru kita seniri perasan . Kena jadi kat diri seniri dulu nak tau sentap ka dak. Tp masalah ni dh settle cuma sbg lngkah berjaga2 takut berulang kembali. :)

      Delete
  7. Salam Ziarah,

    First time kat sini, baca2 n3 diatas agak terkejut lah sebab tak pernah tahu pun, lagi pun saya jarang baca shoutbox tu. Biasa saya jejalan ke blog kekawan ikut yg mengomen saya dan yg berada di blog list, so tak perasan lah kalau ada yg tulis berkaitan perkara yg tak indah di shout box. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada ja .. sy pon heran dan terkejut gak masa kena tu. tp semua dh settle dh. just letak entry ni tkut benda sma berulang kembali.. hrp2 bnda cm ni xkena kt org2 lain. :)

      Delete
  8. ada juga ya yang buat mcm tu? tak patut betul..kesian kat akak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada ja dik, dh lma dh ni.. kena selalu beware. kita tiba2 ja dpat musuh dlam sekelip mta ..

      Delete
  9. akak.. nape tarikh display tu 2014??

    ReplyDelete
    Replies
    1. sbb nak suruh post ni stick kat sini lama2. nanti lepas ja tarikh tu akak sambung lagiii . hehe :)

      Delete
  10. ada jugak pattern manusia macam ni ? ish ish . mmg hati busuk betul la kan

    ReplyDelete
  11. Annnyohaseyo, JM pun fanatik korean drama nih heee

    Salam kenal lieya..baru nk start blogwalking kat sini tp x jumpa pulak button follow tu :-)

    Ada gak org leh buat mcm tu ehh bahays gak tuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. anyong! hye... thnxx for stopping by,, :) nak follow kat bawahhhhhh skali yer.. ^_^ .. yep memang bahaya. skali terkena xnak kena lagii dh.. :)

      Delete
  12. hehe..baru kita tahu ni sticky post..hehe..ingat akak salah tarikh ke apa..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. yela nak stick di sini lama.. cukup skali terkena jgn kena berkali2 :) so kena beware la.

      Delete
  13. kurang kasih sayang tu org yang buat macam ni.

    ReplyDelete
  14. that kind of people actually jealous to u, dear..
    that's why they do something bad to u..
    don't worry, everything gonna be okey

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq dear,, its all over anyway, but still just for precaution that this post is stick here ^_^

      Delete
  15. masyaallah Lieya pun kena mcm mana dara juga.. mereka2 yg mencuri identiti kita dan menyalahgunakannya mmg manusia yang tak bertanggungjawab.. Semoga perkara macam ni terjadi pd diorang plk tak lama lagi.. baru diorang tahu bagaimana perasaannya menjadi mangsa.. mudah2an... be strong ya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yala mak dara . masa tu saya hmpir2 nak give up blog ni. Rasa memang bercmpur baur. Tp syukur alhamdulillah, semua nya dh settle. org yang tak pernah kena xkan tahu perasaan org yg terkena mcm kita ni. bila dh terkena batang hidung sniri tau la .. liya hrp kes mak dara cepat2 selesai. ^_^

      Delete
  16. huhuhu kalo dah terjebak dlm laman sosial mmg mcm ni.. kdg2 takut pulak.. tba2 jer ada pulak dtg hantu dtg kacau.. dah xder keja kot.. sbb tu kdg2 slow kejap dlm blog.. setiap blog mesti ada org usha usha.. ppl nowadays *sigh

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la.. mcm2 zaman skrg ni smua dh tak leh kawal. Cuma kena byk bersabar ja lah.. ^_^

      Delete
  17. Jom Join! 28 hadiah menarik! Top refferal akan mndapat Rantai Moustache dan HADIAH PILIHAN SENDIRI! Let's Join! :D http://hadiahbintangjatuh.blogspot.com/2013/07/segmen-simple-giler-by-anis.html

    ReplyDelete
  18. ada jugak orang camtu....nasib baik kita tak berminat sangat laman sosial....

    ReplyDelete
  19. Terbang melayang dari blog & mendarat di sini ('',) Salam Ziarah, & jemput ke blog ya : Blogger Sekalian, Tolong Zam Sound Budak Blogger Baru Ni Boleh Tak?

    ReplyDelete
  20. Sabar je la dengan orang2 sebegini kan, anggap je tu cabaran hidup :)

    ReplyDelete
  21. apa la motif orang tu buat macam tu,hu.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. motif nya org tu nak kena kan org lain tapi dalam masa yg sama bersembunyi di sebalik identiti org lain yag tak bersalah mcm saya.. benda lma niii... cuma takut berulang sebab tu terus bt sticky post letak kat sini takut2 terkena sekali lagii

      Delete
  22. teruk kan....kalau pon nak buat camtuh...buatlah kat blog sendiri...neh kenekan blog orang...haprak punye manusia.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. guna blog org sebab org tu pngecut... xnak tunjuk diri... kesan nya org tak berdosa jugak yg kena tempias..

      Delete
  23. hish. dengki betul la org tuu. be tough ok :)

    ReplyDelete
  24. tetiba teringat lagu.. that wasn't me

    ReplyDelete
  25. So far kita tak pernah experience benda-benda macam ni lieya..tapi memang tak patut pun..dah tak ada kerjalah tu..menyusahkan orang lain aje..

    ReplyDelete
  26. walaweh...there's a thing like that too?? disgusting gilak r..

    ReplyDelete
  27. hah?? ade jugak ke yang kena macam tu??
    takut nya.. >.<

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada ja awak. mcm2 leh jadi. even benda yg tak di jgka :)

      Delete
  28. saya baru2 dah kena dah awak .. memang bagus !!! saya dulu ada sorang girl tak berapa baik dengan saya lah , then tiba2 dia hentam saya kat blog dia , sebab ada orang cakap bgus lah blog dia kena hack , tapi di link kan ke blog saya ..bodoh je kan orang macam tu? lepas tu budak tu cakap saya busuk hati ! tak memasal .. GET A LIFE PLEASE!!! kan dear?

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh kes yg sma lah. tu lah ., xpasal2 ja kena mcm bodoh ja kena maki hamun free plak,, memang best lah... smpai dh rasa down dan xnak tls blog lagi dh masa kena tu.. last2 pikir2 ah lantak pi la . ada aku kesah

      Delete
    2. betul tu .. huhu akak nak tengok tak mana orang yang lahanat ni wat kje?? ni haa link diaa.. akak py tengok dekat scrollbox dia.. haram jadah betul.. grrrr.. tiba2 kita pulak kena sound dengan tuan tanah tu busuk hati.. geram betul .. dan2 je orang yang pakai link kita tu taw yang kita tak berapa baik dengan tuan tanah tu.. huh!! http://manessweetheart.blogspot.com/

      Delete
    3. blog dia ni memang utk mengenakan org dengan cara bodoh tu ka ?? memang dasar manusia bodoh la mcm nii adoi... agak2 dia jugak ka yg buat kat akak ekk ? bengong la..

      Delete
  29. Replies
    1. yupp akak.. kdg2 kita x cri psl dgn org tapi org lak cri psl dgn kita

      Delete
  30. ada jugak org macam ni kan... kalau dah teruk sangat, elok ditiadakan je cbox atau shout out.. dan saya pun mula lah risau...

    ReplyDelete
    Replies
    1. masalah nya benda ni bukan bermula di c box saya... tapi benda ni dah lama berlaku... ^_^

      Delete
  31. hmm sbar jelh kak..xthu nk kta ape dgn org mcm ni..sbb 2 ramai yg buang cbox krna bnda ni..ape pn berhti2 la

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak buang pon syg . sebab tu akak tukar shoutbox pulak.. semua yg dok maki hamun akak tu akak block dh

      Delete
  32. risaunya macam ni,tak sangka pulak ada orang macam nie

    ReplyDelete
  33. http://mrsexotic.blogspot.com/2013/09/segmen-hi-there.html Jom join ! tempat pertama dapat top up RM5 Maxis! ^_^

    ReplyDelete
  34. kenapa la nak kena buat org macam tu kan..busuk hati kot org tu.. sabar je la akak..

    ReplyDelete
  35. ada jugak yg buat kerja mcm ni.. huhu

    ReplyDelete
  36. tak sangka ada lagi org yang busuk hati macam ni kan..bersabar ye kak..we always support u :)

    ReplyDelete
  37. Sabar la kak, anggap je ni ujian daripada Allah. Allah ujikan tanda Allah sayang akan kita :)

    ReplyDelete
  38. done follow sini no. 645
    sudilah kiranya follow me back yea..
    he2.. salam kenal.. keep in touch yea..=)

    http://tengkubutang@gmail.com/

    dan my 2nd blog
    http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

    ReplyDelete
  39. http://penat-menaip.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-salamah-ishak.html

    ReplyDelete
  40. Sabar ye..orang yang morally low je buat gitu kat orang..*sigh*

    ReplyDelete
  41. Ada jugak manusia macam tu ye? Bahaya ni.. Kena lebih berhati2 lepas ni..
    ZON PERMAISURI CHOMEL

    ReplyDelete
  42. Semoga terus bersabar ye sis. Biasalah dalam dunia nie. Susah nak senangkan hati semua orang

    ReplyDelete
  43. fizi singgah dan follow dari review blog mama:)

    ReplyDelete
  44. Anyeong haseyo juga mbk :)
    sabar yak mbk

    ReplyDelete
  45. sabar..orang xde otak mmg gile..tu semua dugaan blogging tu..buang je chat box...

    ReplyDelete
  46. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  47. Memang tiada kerja mereka-mereka tu. Sabr ya, kawan.

    Nisa'

    ReplyDelete
  48. Biasa la warna warni keidupan.. kadang2 kita di uji..
    dugaan mcm ni wat tak tahu jer.. xde effext pun.. k keep ur self take care :D

    ReplyDelete
  49. tak ada kerja sgt tu nak buat mcm ni. kesian... dengki sgt dgn org lain tu kenapa. grrr.. >.<

    ReplyDelete
  50. mcm tu pun ada .
    tuding kt org lak!
    potg jari tu kang !
    sabar la k .
    org ni mcm2 kepandaian bab mcm ni ...hurrmmm

    ReplyDelete
  51. huhu,,teror lah akak speaking!=D
    btw,,follow sini.^^

    ReplyDelete
  52. dulu kak tieqa(the tutobies) pun penah kne mcmni. mencarut-carut kt cbox org then guna link org lain. sabar ye..

    ReplyDelete
  53. Mintak dijauhkan dari org2 seperti ini.. Yang penting kita tak buat.. Sabo jer lah

    ReplyDelete
  54. diorang saje nak menggunakan nama orang lain untuk kepentingan mereka..dssyat la mereka nie

    ReplyDelete
  55. dorg nie mmg dah tak de kje agaknye..

    ReplyDelete
  56. jahat betul manusia macam tu.xda hati perut..dengki dgn akak myb.. kenapa manusia macam tu perlu wujud.pfftttt. ketuk baru tau :/

    ReplyDelete
  57. sabar ea akak . aishh , sape laa yg jahat sangat tuu -.-

    ReplyDelete
  58. sabar lieya...what goes around comes around...peace..^^

    ReplyDelete
  59. Mari join :)

    http://missflyfluffy.blogspot.com/2013/10/1st-giveaway-by-miss-fluffy.html

    ReplyDelete
  60. uish!!! takut lah plak..ada gak org yg gunakan link blog kita utk buat benda xelok...huhu..
    sabar ye kak..baru tahu umur akak..nmpk muda je..hehe

    sy lahir tahun 87 :)

    ReplyDelete
  61. Ada jugak manusia macam gitu ek..so far Akak x jupe lagi laaa..bahaya btol..tak pasal2 link blog kita jadi target pulak

    ReplyDelete
  62. sabar ye kak..nanti biar Allah balas balik kat dia. bahaya betul zaman sekarang banyak sangat orang jiwa dan otak mental . support kakak :)

    ReplyDelete
  63. ish , yeker .. CP datang nak membalas kunjungan alih2 dapat berita macam nih lak , sampai hati ye hati diorang buat orang macam tuh , bawak bersabar yerrr...

    ReplyDelete
  64. eh..macam ni pun ada ke.. iskisk..risaunya..

    ReplyDelete
  65. noted...iskh...kene hati2 nie..ehemm..kita sebaya lah nie lieya..ila pun lahir thn 1985 =)


    p/s: menabung Hotlink & chipsmore untuk lieya =)

    ReplyDelete
  66. sabar ya..tu semua dugaan. memang orang takda kerja dan dengki yang buat begitu..hmm..

    ReplyDelete
  67. Hello from France
    I am very happy to welcome you!
    Your blog has been accepted in Asia Malaysia_____N°419 a minute!
    We ask you to follow the blog "Directory"
    Following our blog will gives you twice as many possibilities of visits to your blog!
    Thank you for your understanding.
    On the right side, in the "green list", you will find all the countries and if you click them, you will find the names of blogs from that Country.
    Invite your friends to join us in the "directory"!
    The creation of this new blog "directory" allows a rapprochement between different countries, a knowledge of different cultures and a sharing of different traditions, passions, fashion, paintings, crafts, cooking,
    photography and poetry. So you will be able to find in different countries other people with passions similar to your ones.
    We are fortunate to be on the Blogspot platform that offers the opportunity to speak to the world.
    The more people will join, the more opportunities everyone will have. And yes, I confess, I need people to know this blog!
    You are in some way the Ambassador of this blog in your Country.
    This is not a personal blog, I created it for all to enjoy.
    SO, you also have to make it known to your contacts and friends in your blog domain: the success of this blog depends on all Participants.
    So, during your next comments with your friends, ask them to come in the 'Directory' by writing in your comments:
    *** I am in the directory come join me! ***
    You want this directory to become more important? Help me to make it grow up!
    Your blog is in the list Asia Malaysia_____N°419 and I hope this list will grow very quickly
    Regards
    Chris
    We ask that you follow our blog and place a badge of your choice on your blog, in order to introduce the "directory" to your friends.
    http://nsm05.casimages.com/img/2012/09/06/12090603083012502810288938.gif
    http://nsm05.casimages.com/img/2012/03/19/120319072128505749603643.gif
    http://nsm05.casimages.com/img/2012/07/12/12071211040212502810092867.gif
    http://nsm05.casimages.com/img/2012/03/28/120328020518505749640557.gif
    http://nsm05.casimages.com/img/2012/03/15/1203150723211250289584870.png
    http://nsm05.casimages.com/img/2012/09/21/12092110155912502810343002.gif

    If you want me to know the blog of your friends, send me their urls which allows a special badge in the list of your country
    I see that you know many people in your country, you can try to get them in the directory?
    Please! Actively support the "Directory" by making known to your friends! Thank you! "Unity is strength"
    Not need an invitation to join the Directory. Any person who makes the request is entered

    New on the site
    Ranking of Countries
    Invite your friends know made ??
    the website to raise your ranking in the Country

    ReplyDelete
  68. ish ish ada jugak org macam ni. tak puas hati, face to face lah der. hehe terbuat taiko lak. kihkih

    ReplyDelete
  69. bahaya jugak ni...ish3...busuk hati betullah orang tu... sabar ya,akak

    ReplyDelete
  70. cahayacinta..
    teringin nak beli online nanti nak beli ar kasut atau baju cma best hee.isi tabong cipmore

    ReplyDelete
  71. sabar ya...ALLAH bersama org yg sabar

    ReplyDelete
  72. Salam...singgah sini...kalau tak keberatan sudilah join GA saya yer....http://mawarberduri4147.blogspot.com/2013/12/special-giveaway-by-afiqah.html..Tq...

    ReplyDelete
  73. terkena apa ni?? *nmpk sgt xtau pape..ketinggalan zaman:P
    tp yg pst mst terkena bnd tak baik kan? ish ada jugak manusia mcm ni..knp agaknya dia bt tak elok ye..emmm sabar okey...

    ReplyDelete
  74. pernah kena and trust me, its not the best feeling ever -___-

    ReplyDelete
  75. Eh macam ni pun ada? Takutnya...

    ReplyDelete
  76. fuhh! bahaya ni..menggunakan nama dan blog kita..mereka ni memang sengaja nak mengenakan kita..

    ReplyDelete
  77. Hello.. First time visiblog ni. So sorry to hear what happened to you. Manusia ni rambut sama hitam tp hati tiada yg tau.

    ReplyDelete
  78. tak sangka ada orang sanggup buat jahat macam ni. apa lah yang dia jelez sangatkan blog ni...bertabah okeyh! tak lama jelez diorang tu...

    ReplyDelete
  79. Eeee.. mnakutkn ! Ada jg mcm ni ????

    ReplyDelete
  80. uishhh giler punya kerja.. dasar mmg tak ada kerja lain lah tu nak sabotaj orang.. kongajaq betui!!

    ReplyDelete

Each Comment from u guys means a lot to me.. thanXX!!

Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart