Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Wednesday, 20 March 2013

POK GAD!! MU JANGE DOK AGAH SGT!!

Assalamualaikum...
Anyeonghaseyo beautiful people...
Aku baru ja balik dari hantar adik aku kat asrama poli..
Kat depan jalan nak masuk asrama tu
depa ada letak penghadang dan ada pok guard jaga
depan tu....
So tadi bila sampai ja kat situ tengok2 pok guard tu
tak dak kat situ then penghadang tu plak terbuka.
so kalo sapa2 pon nampak mcm tu mesti lah masuk.
masuk kereta dah membelok masuk tu la.
aku nampak pok guard tu tengah berjalan mai.
Pandangan agak sinis.
Aku pon kata kat adik aku
" Sat g aku kena marah dgn pok guard la "
adik aku kata tak pa dah masuk dah takkan dia nak marah
so aku pon reverse nak patah balik lepas hantaq tu.
tengok2 penghadang tu dah pon tertutup...
Aku pon p dekat memang xleh nak lalu la kan
So terpaksa lah bukak tingkap dan berdialog dgn pok guard tu


pok guard : nak p mana ?
aku : hantaq adik
pok guard: hantaq dari mana?
aku : dari rumah la
pok guard: adik sem berapa ?
aku : sem 3
pok guard : pastu tak kan adik sem 3 pon tak tau kata xleh masuk
aku : mintak maaf la sbb termasuk
( aku pon terus blah!dengan muka bengang)
pok guard : (dok potpetpot pettt berletiaq )




Huiiihhh.. Tak pasal2 aku kena marah!
Padahal aku bukan pelajaq kat situ pon.
Mentang2 la muka aku muda (ecececee,, Muda la sgt kan)
tapi kalo ibu bapa ada ka hg nak tnya soklan mcm tadi??
Never!
Dah tau tak bagi masuk.
Yang hg p bukak terpelohong tu pasai pa?!
Pastu p mengulaq kat dewan makan..
So salah siapa???
Kalo umah dok ternganga ,
jangan nak salah kan pencuri kalao dia masuk!
Macam tu lah perumpamaan nya...
Memang aku bengang + malu + geram...
Rasa muka setebal buku, bibir setebal selipar!
Pok gad! mu jange dok agah sangat!




%$##@~^&!!!!!

6 comments:

  1. hihihi, sabar lah. Apa boleh buat kan. Boleh jdikan pengajaran spaya tak buat lagi nanti. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi geram geram geram.... sbb bukan student lagi. kenapa patut di marahiiii............. +_+

      Delete
  2. pak gad memang selalu mcm tu...Time Lica belajar dulu selalu kena ng pak Gad,, dah la asrama atas bukit..dia suruhnya jalan kaki..bengang memang bengang...undang2 tah pape...

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang pon. over nak mmpuih! geram gila2.. padahal nak p hantaq sat ja pon.bukan nya nak bertandang.. pasai adik kak xlarat nak jalan la tu yang masuk ke dlam.. style nak kena gaya lagu mana pon xtau. yg patut depa jga tu depa xjaga sgt pon.. huh!

      Delete
  3. pagi-pagi ni jangan tensen-tensen dik..anyway cantik spongebob tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. pok gad ni dh spoil mood pagi saya. huhu.. :) spongebob sentiasa comel dan menghibur kan hati..

      Delete

Each Comment from u guys means a lot to me.. thanXX!!

Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart