Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Tuesday, 23 July 2013

WORLD 1ST UNDERWATER CAR

The SQuba , di keluarkan oleh Swiss Company Rinspeed,
adalah kereta underwater pertama di dunia 
yang boleh bergerak di atas darat dan di dalam air.
Kereta ini boleh menyelam sejauh 10m(33kaki)
Kelajuan di atas darat 120km/j 
manakala kelajuan didalam air 3km/j...
Kereta ini belom di lancarkan lagi 
dan di jangka kan akan dilancar kan pada tahun 2016.
Agak2 ada ke org yang akan beli keta ni ?
Well kita tunggu dan lihat sejauh mana kereta ini akan pergi..




Until then .. thanxx for reading!

4 comments:

  1. Replies
    1. tu lahh... sapa la yang sggup beli...

      Delete
  2. interesting. tapi ada market potential ke ni for long term hmm.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ntah le dik . rasa mcm tak je. hehehe.. :)

      Delete

Each Comment from u guys means a lot to me.. thanXX!!

Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart