Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Tuesday, 3 September 2013

HONG JEONG EUN AND HONG MI RAN ( HONG SISTERs )

Assalamualaikum..
Anyeonghaseyo pretty people!
Kalo anda ada terbaca entry yang terdahulu,
Liya ada pernah sebut tentang Hong Sister ni kan.
So hari ni Liya nak kenal kan anda semua
kepada Hong sister yang Liya maksud kan ^_^

Hong Mi Ran

Hong Jeong Eun

Siapa mereka berdua ni?
Well well mereka lah yang sering memberikan
drama korea yang terbaik kepada
anda semua...
So ceta apa yang dok kata terbaik sangat tu ?
Ok jom kita terjah drama-drama yang depa
berdua ni tulis skrip dan screenplay..

1. Sassy Girl Chun Hyang

Karya mereka yang pertama.
Memang hebat. Boleh buat anda semua ketawa.
Jalan cerita pon menarik.
Ketawa dan kesedihan tu balance.

2. My Girl


As semua orang tahu ceta my girl ni memang best
boleh di katakan semua orang yang minat
ceta korea dah tengok ceta My Girl.

3. Fantastic couple / couple of trouble 

Yang ni aku tak pasti.
Dalam banyak-banyak karya Hong sister yang ni 
la yang aku tak tengok lagi.
Masa nak cari hari tu tak dak.
Tengok lah bila-bila nak cuba cari dan tengok,
Kawan aku cakap best citer ni. 
Ada unsur-unsur komedi ^_^

4. Hong Gil Dong

Yang ni seperti yang pernah di mention sebelom ni
my all time favorite drama.
Even adik-adik aku pon dah terjebak sama.
Then adik aku bawak dvd pegi umah sewa.
sampai dvd pon dah hilang.
Sampai tahap tu ke awesome an nya ^_^

5. You are beautiful

Yang ni pon semua orang dah tengok rasa nya ^_^
Pon best dan di vote drama paling best.
Tengok banyak kali pon tak jemu.

6. My Girlfriend is a Gumiho( 9 tail fox)

Yang ni best .
My 1st Lee Seung Gi drama i ever watch..
Dan terus minat kat dia... ^_^
Pernah masuk kat tv8 kan ?

7. The greatest Love

Tengok citer ni sebab hero dia.
Tup2 ceta ni di buat oleh hong Sister jugak,
Yang ni kisah cinta seorang artis terkenal 
dengan sorang artis yang dah basi .
Memang best 

8. BIG

Yang ni best..
Ceta bertukar badan so character pon bertukaq jugak lah..
Memang best sebab suke kalo pepuan ni yang berlakon.

9. Master`s Sun

Yang ni paling latest..
Dan yang kiter in progress menonton..
Memang best.. Si perempuan ni dia leh nampak hantu
dan hantu pulak suka mintak pertolongan dia.
InsyaAllah kiter akan review citer ni nanti ^_6

Selesai sudah... best kan semua citer yang 
Hong Sister ni tulis ^_^
Kalo ada sesapa yang termiss ceta dia
leh la tengok citer-citer ni...
Konform hampa semua berpuas hati...
Dear Hong sister ,
Please make more and more good drama..
because you guys are so talented !
Bye!








27 comments:

  1. dulu suka sangat tgok korea tp bila dah kahwin ni xda masa haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la kiter sebelom kawen ni la nak tgk puas2 hehehehe

      Delete
  2. so far 4 cerita je yg pernah tgk..hehehe

    ReplyDelete
  3. alololo , rupanya dia yang tulis skrip sassy girl chun hyang?? oooo my fav movieeee!!! <3 <3

    ReplyDelete
  4. Sume cite2 best dorg tulis. Mmg terbaik la

    ReplyDelete
    Replies
    1. aahhh,, kak salu ja tunggu yang terbaru dr depa berdua ni ^_^

      Delete
  5. Replies
    1. eh dah tengok ke ? bes kan ^_^

      Delete
    2. sgt2 best ! skrg ni pun xsbar nk tggu rabu dgn khamis sbb cerita ni. kekeke. geng lah sis ! haha.

      Delete
    3. eh ada kat tv mna ek ? one ke ? kak tgk online je dik. anyway kiter tetap geng.. suke sgt kat hero dia.. ^_^

      Delete
    4. enth, org pn layan online jgk. hehe. ad kwn ckp cite tu mmg tgh airing skrg setiap rabu & khamis, channel kt malaysia ke, kat korea ke xtau pulak.. kekeke. mula tu nk tgk sbb L (So Ji Sub time muda) tp sekali tgk best daa, memang layan lah.. sama, fans so ji sub gak neh ! haha ^^

      Delete
    5. kat korea pon tgh airing kat sini pon c uma kat korea tu sama dgn online pnya .. xsabaq nak tunggu episode seterus nya ^_^

      Delete
    6. akak dh check. klo kat malaysia astro channel one. kalo kat korea pon tgh airing jugak skrg nii... sama episode mcm kita tengah tengok online la..

      P.s : Diorg tu saja ja letak L dalam ceta ni nak pancing peminat2 infinite la tu. hehehe

      Delete
  6. banyak gak citer dorang yang awsome!!!thumb up untuk dorang!!!!selingan:hong kong ade x??hakhakhak...gurau jer...kih..kih..kih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hong kong dah ada kan pasal tu dpa x buat dah . ^_^

      Delete
  7. dah lama tak tengok drama bersiri korea..

    ReplyDelete
  8. mama last citer korea yang mama tengok kan... winter sonata... tu pun dah lupa jalan citernya... hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. klo winter sonata tu memang dh lama dh la ^_^

      Delete
  9. yang no.9 tu mcm filem my cursed girlfriend pulak kak.. hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ntah la zizie... yang akak tau tajuk dia master's sun ja.. xtau lak kot dia ada tajuk lain jugak ^_^

      Delete
  10. Last time memang follow..sekarang dah miss lah lieya..tapi memang tak dinafikan cerita dia orang memang best..

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh catch up lagi la raudzah.. cri2 ceta bru ^_^

      Delete
  11. ala.nak tgok yg last tuh.. iqa dah nak balik u. tak sempat.huu

    ReplyDelete

Each Comment from u guys means a lot to me.. thanXX!!

Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart