Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Sunday, 22 September 2013

PAI COKLAT @ CHOCOLATE PIE

Assalamualaikum..
Anyeonghaseyo pretty people..
Hari ni Liya tak dak pegi mana-mana.
Just dok kat umah ja..
So i decided to make Chocolate pie.
Serbuk koko tu melambak lagi balance yang raya punya kan so kenapa
nak membazir ?? 
Baik buat something nice for everyone to eat..
Jom tengok gambar sepanjang proses pembikinan pai coklat ni...
Ini lah rupa pie crust yang dah pon di topping kan dengan coklat pekat.
Tabur-tabur almond jugak yerrr.. yang ni sengaja di tambah..

So lepas dah siap susun-susun comel macam kat atas tu kena topping pulak dengan meringue.
Ni meringue yang dah siap di buat dan di uji ketangkasan nya 
dengan menterbalikkan dan ia nya tidak jatuh atas kepala. ^_^

yay dah pon siap topping meringue ..
pastu bakaq lahhh sampai kuning keemasan....
dah pon siap bakaq..
Actually meringue kiter ni overloaded sebab adunan pertama meringue failed.
so bila buat adunan ni yang sepatut nya utk dua pai, 
so jadi lah macam ni.
Kalo tak suka meringue boleh skip the step..
Just tutup pai secara bersilang-silang dengan menggunakan adunan pie crust.
Sebab dari resepi yang saya nak bagi tu adunan nya
boleh buat dua pai. 

tada !! Ini lah dia pai coklat yang dh siap potong ...
Nak try buat jugak ??
Boleh rujuk RESIPI PAI COKLAT  ini yer..
Actually ada banyak sangat resipi pai coklat yang ada tapi
untuk kali ni cuba yang ni dulu next time cuba yang lain plak kan..

Ok guys, Selamat Mencuba !

14 comments:

  1. Rajinnyaaa.. Vee part baking2 ni memang kirim slm je laa. Hihihii.

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak bab baking ni memang feberet lah ^_^

      Delete
  2. sedapnye..mmg suke mende2 yg ader cekelat nie..

    ReplyDelete
  3. rajin betul..pandai masak bestlah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan pandai sangat pon rajin ja heheheeee

      Delete
  4. Macam menarik jer.. mesti sedap nie.. =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak cuba lah buat ikut resipi kat atas tu ^_6

      Delete
  5. ehem..ehem...baru sempat singgah...smlm kelas pack woo...smpi umah dah pukul 9malam....

    amboii! ayat tak boleh blak siap buat utk Ji Sub oppa! lalalala~ :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahahahaaa,,, ha lah buat kat dia, punya lah rajin kan heheheheeee

      Delete
  6. nana kurang sikit coklat2 ni kak,tapi mana tau kot tetiba rajin nak buat nanti,boleh jamu kat orang,eceh,bajet pandai masak je nana ni,hihi:)

    ReplyDelete
  7. Terliur dah ni.. Kalau nampak dek husband kompem dia mintak buatkan.. Heheh..
    ZON PERMAISURI CHOMEL

    ReplyDelete

Each Comment from u guys means a lot to me.. thanXX!!

Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart