Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Friday, 31 January 2014

LAST DAY HOME!

Assalamualaikum....
Anyeonghaseyo people!
Can`t believe that today was the last day of my holiday at home!
Esok company trip ke BALI so mau tak mau kena lah pi .....
Masa dok merancang nak pi aku still dok kerja kat Perlis lagiiii... so boleh la nak excited,
Tapi lani bila dok jauh dari umah pi mana pon rasa xsyok dah!
Even free of charges pon , there`s no place like home............. :(
Lepas ni payah pulak nak cuti panjang... sabaq ja lah kan......
Macam lah aku sorang ja dok jauh dari rumah kan... orang lain berlambak lagi...
Saja aku buat terok ........... hukhukhuk...
Tapi memang sedih pon ..... ok2 tak yah nak sedih sangat....
Jom tengok barang yang aku dah beli kelmarin ... wink2...


ini kasut utk pergi bali... :) aku ada ja kasut mcm kasut joging tu , 
tapi bila pakai macam tak sesuai ja so tak pakai la.. 
kasut ni beli kat kedai kasut yang selalu beli. Kang Store nama dia.. ^_^
Harga : RM 29.90 .
Pink memang colour feberet pon ............


Ini kasut adik aku cakap macam org tua... ^_^ tapi tak pa lah.
tua2 pon sedap pakai tak sakit kaki. lagipon memang dah tua.
Dah boleh terima kenyataan kan. I am 29 years old and i am proud of it... 
yg ni harga dia.. RM39.90

Ini beg sekolah bukan dalam rancangan nak beli pon ..
Bila dok melangut tengok nampak harga RM19 ja..
So macam rugi ja tak grab kan ??? 

So thats the end, Doa kan aku selamat sampai ke Bali esok dan selamat kembali..
Nervous 1st time naik flight . Aduh perak nya kan... kihkihkih,
Biar lah aku tak malu pon nak mengaku memang aku tak pernah naik flight..
so kalo lepas ni aku amek gambaq kat airport banyak2 tu jgn tanya pasai apa... hikhikhik....
Ni last entry utk January... jumpa lagi 5 feb nantiii ... ^_^
Bye!_!

Wednesday, 29 January 2014

3 of a kind ^_^

Assalamualaikum..... 
Anyeonghaseyo beautiful people.......... ^_^
Bila dok kat umah malas sangat nak tulis blog.. internet pon lembap...
Sori tau kepada mereka-mereka yang dtg ke blog ni....
Aku tak sempat nak blogwalking dan tinggal kan komen....
InsyaAllah hari ni aku akan cuba tunai kan janji yang tertunggak....
Berbalik kepada tajuk , kelmarin petang aku pergi cari baju...
Untuk nak pergi company trip nanti , lagipon memang tak da baju nak pakai.
Masa dok try baju tu aku pon ambil gambar mana tau ada lingering feeling nak beli
boleh ja pergi beli sebelum terlambat kan.... 




Antara ke 3 baju ni yang mana hampa rasa comel....
Salah satu daripada ni aku memang dah beli tapi tak mau habaq. 
saja nak suruh hampa semua tlg pilih....
Mana tau lepas ni aku ubah pikiran pi beli sepasang lagi kan..... ^_^

TQ for reading.. jgn lupa tinggal kan komen ^_^

Monday, 27 January 2014

TAKUT KENA POTONG!

Assalamualaikum...
Anyeonghaseyo beautiful people.... ^_^
Remember last time aku ada cerita aku di hantar oleh dua orang uncle chinese kan..
To rewind lets read this entry! ok now remember ?
Salah seorang uncle tu yakni uncle ah wai belom berkahwin...
Utk memecah kesunyian aku pon mula bersembang dengan ke dua uncle tersebut.
Sebab uncle tu belum berkahwin dan umur nya dah 48 tahun so aku pon tanya lah..
" uncle , kenapa uncle tak kawen ? 
Uncle pon jawab , " Kita orang susah , macam ada amoi yang nak. 
kereta pon buruk. amoi cina penting kan duit. tak macam amoi melayu.
Hati amoi melayu banyak cincai. Mereka nak hidup bersama dan bahagia dengan pasangan
bukan nya penting kan wang semata-mata "
Oh macam tu ye uncle.. aku pon mengiaka pn sahaja....
 
" Orang melayu pakai motor pon boleh kahwen, kalau orang lelaki cina banyak susah.
Kena sediakan semua nya complete baru boleh kahwin .... "
" Kalau tak payah masuk islam dan tak payah potong , mesti dah ramai lelaki cina
yang pilih lelaki melayu " 
Aku terkedu dengaq ! oh macam tu ye,,, jadi kerana takut kena potong je lah.... 
Kalau tak mesti ramai orang cina dah pilih melayu kan ? hikhik...
Syabas kepada lelaki cina yang dah memilih amoi melayu... kamu memang seorang yang berani !
So kenapa aku cerita benda ni kat sini.... Nak habaq yang orang cina respek kat perempuan melayu !_!
Tetiba rasa berbangga kembang semangkuk tak tentu hala.....
Ok bye!. tq for ta your precious time reading this ^_^
P.s : Walaupon hati perempuan melayu cincai, jangan lah pakat dok take advantage.
Sebab ramai perempuan melayu di luar sana yang dalam diam menjadi ketua keluarga ,
Memikul tanggungjawab seorang lelaki dalam menguruskan rumah tangga... 
So lelaki please take note!

Saturday, 25 January 2014

ALHAMDULILLAH ....... SELAMAT SAMPAI... ^_^Z

Assalamualaikum.................
Anyeonghaseyo beautiful all around the world............
Guess what ?! Kiter dah sampai umah .... Horeyyyy!!
Semalam uncle Ah Tong dan kawan nya yang tolong hantaq kan....
Aku pergi tinggal kereta kat tempat simpanan machine company aku then dari situ lah kami bertolak.
At first uncle Ah Tong sorang ja yang nak hantar kan aku... 
Tapi tetiba uncle Ah Wai offer diri nak pergi sekali... 
Lega sikit lah hati sebab depa berdua . Uncle dua2 ni tak tau jalan nak pergi seksyen 17.
Aku lah silap pi beli tiket kat sana ... hajat nak tumpang letak kereta kat umah member sebab umah
dia dekat dengan stesen komuter tu kan tapi sebab kereta luar tak leh so musnah lah plan..

Kami pergi semalam pon berpandukan sign board je lah...
Paham-paham ja lah jalan kat Shah Alam banyak round about....
Hampa bayang kan lah dari umah aku nak ke seksyen 17 tu amek masa sampai sejam lebih.
Bas aku semalam pukul 10.30 pm tapi pukul 10.10 still dok cari seksyen 17.
Nasib baik at last jumpa jugak.. Fuh lega rasa nya... 
Uncle pulak sesat nak cari jalan balik ke Subang... ^_^ Nasib baik berdua kan.
Kalau sorang memang kesian la.. so next time kalau nak balik kg memang tak naik dah
kat seksyen 17 .. better naik kat Pudu ja tak pon naik flight kalau ada tiket murah ^_^
Until then ! Bye for now.... ^_^


Friday, 24 January 2014

YAY !! MALAM NI BALIK KAMPUNG!

Assalamualaikum....
Anyeonghaseyo beautiful people!
Nak buat announcement sikit! bahawasanya esok aku nak balik kampung!
Yahooooooo!! Cuti raya cina start mulai esok 25 Jan 2014 sampai 4 Feb 2014!
Tapi malang nya 31hb aku dah kena balik mai sini balik sebab ikut company trip!
So masa kat kampung adalah selama 7 hari sahaja ....
Tapi tak pa , asalkan dapat balik kampung !!!!
Tak sabaq nya nak pelok Totoi!! eh bukan Totoi ja , mak jugak!!
Ayah memang tak sebab tak pernah seumoq hidup... kihkihkih.... ^_^

Ini masa malam last aku kat umah,., hihihihi.... ^_^
Okey lah kawan-kawan doakan kepulangan aku selamat sampai yerrr ^_^
Bye!!

Thursday, 23 January 2014

MUSIM BUNGA AT THE CURVE

 Assalamualaikum..............
Anyeonghaseyo beautiful people... :)
Ini cerita Ahad yang lalu, as always kami berdua cuba mencari tempat baru ...
Sebab dok asyik jalan line Shah Alam ja kali ni try test jalan-jalan kat Damansara pulak... 
Lagipon umah kami kan dok tengah-tengah antara Shah Alam dan Damansara kan...
Kami park kereta kat IKEA pastu mula la round sekeliling..
Time tu dah pon pukol 2 kalau tak salah... silap percaturan patut nya awai pagi lagi dah pergi.
Tapi sebab kesilapan teknikal sikit so lewat lah.. mujur lah just nak cuci mata ja.. 
Sebab dah terlampau ramai sangat orang kami pon pi terus jalan-jalan kat IKEA..
Tetiba terjumpa pokok ini... so apa lagiii terus snap-snap pic tak ingat dunia.. 






Gelap sikit gambaq ni... hehehee.. kurang pencahayaan so macam ini lah jadi nya.
Tak kisah lah janji dapat amek gambo kan..

Jalan punya jalan masa nak balik tu jumpa pianist ni... Yang I Deun ... 
Masa ni dia dok tengah main.. kami berhenti sat dengaq dia main piano


Dia main piano dengan penuh perasaan tau.. so sapa-sapa nak tengok dia
memang ada ja kat the curve every weekend,.,

Dah siap jalan-jalan kat the curve kami patah balik pi ikea... sebab lapaq !

Tada! Nasik lemak ayam sedapp jugak la tapi nasik dia sikit!

Diana!

Aku yang sentiasa kontrol walau di mana jua.. 

Ni lah kedai nasik tu.. ayaq dia pon kaw!~
Macam beli kat gerai-gerai tepi jalan.. masa tu nampak ada satu orang ni
tapau ayaq teh ais fuh nampak sedap... ingat nak tapau gak tapi tak jadi sebab perut dah penuh.
So next time kalo nak pi IKEA lepas subuh terus bertolak...
InsyaAllah lepas raya cina kot... ^_^

Ok bye!!! tq for reading ^_^


KOREAN DRAMA : YOU CAME FROM THE STAR / MY LOVE FROM ANOTHER STAR EPISODE 10 DOWNLOAD



RAW VIDEO : EPISODE 10
SUBTITLE : CLICK HERE !!!!

Direction :
1. Download raw video
2. Download subtittle.
3. Put both file in 1 folder
4. Rename subtittle file same as video file.
5. Watch your drama at your comfort!
Enjoy !

p.S : Every time u see the adfly just click SKIP ADS ^_^ .
Sometimes the advertisement just popping out everywhere.. Just close it .
And try clicking the link again .
Please be patient and understand the the person who upload the video.
They need those ads to provide us with all our favourite drama ... :)

KOREAN DRAMA : YOU WHO CAME FROM THE STAR / MY LOVE FROM THE STAR EPISODE 9



RAW VIDEO :EPISODE 9
SUBTITLE : CLICK HERE !!!

Direction :
1. Download raw video
2. Download subtittle.
3. Put both file in 1 folder
4. Rename subtittle file same as video file.
5. Watch your drama at your comfort!
Enjoy !

p.S : Every time u see the adfly just click SKIP ADS ^_^ .
Sometimes the advertisement just popping out everywhere.. Just close it .
And try clicking the link again .
Please be patient and understand the the person who upload the video.
They need those ads to provide us with all our favourite drama ... :)

KOREAN DRAMA : YOU WHO CAME FROM THE STAR / MY LOVE FROM THE STAR EPISODE 8

RAW DATA : EPISODE 8
SUBTITLE : CLICK HERE !!!!

Direction :
1. Download raw video
2. Download subtittle.
3. Put both file in 1 folder
4. Rename subtittle file same as video file.
5. Watch your drama at your comfort!
Enjoy !

p.S : Every time u see the adfly just click SKIP ADS ^_^ .
Sometimes the advertisement just popping out everywhere.. Just close it .
And try clicking the link again .
Please be patient and understand the the person who upload the video.
They need those ads to provide us with all our favourite drama ... :)

KOREAN DRAMA : MY LOVE FROM ANOTHER STAR / YOU CAME FROM THE STAR EPISODE 7




RAW VIDEO : EPISODE 7
SUBTITLE :CLICK HERE !!!!

Direction :
1. Download raw video
2. Download subtittle.
3. Put both file in 1 folder
4. Rename subtittle file same as video file.
5. Watch your drama at your comfort!
Enjoy !

p.S : Every time u see the adfly just click SKIP ADS ^_^ .
Sometimes the advertisement just popping out everywhere.. Just close it .
And try clicking the link again .
Please be patient and understand the the person who upload the video.
They need those ads to provide us with all our favourite drama ... :)

CNY 2014 ANNUAL DINNER

Assalamualaikum..........
Anyeonghaseyo beautiful people....
Ini cerita Sabtu lepas... 2nd time makan annual dinner kat sini... ^_^
Acara kalau ikutkan start pukul 7 tapi kami tunggu lepas Maghrib baru bertolak.
Lagipon tempat nya dekat sangat dengan umah so apa la nak di kalutkan betol tak.
Pukul 7.15 tiba-tiba dapat panggilan telefon daripada Mr goh... 
Dia dah kalut tengok kami berdua tak sampai lagi ... prihatin kan...
Aku pon habaq kat dia kami akan mai lepas maghrib ... ^_^
So dengaq ja bunyi azan tu terus solat dan siap solat mekap cepat-cepat dan bertolak.
Time kami sampai tu memang dah gelap dah pon dan orang semua dah penuh meja... 
So cari punya cari tempat nak duduk Mr Goh pon mai jemput kami dan suruh kami duduk 
sekali dengan geng HQ tapi depa macam tak sudi terus depa suruh kami dok kat meja kosong.
Hek eleh macam la kami ni lapaq sangat nak dok dengan depa.. Lambat lagi.
Pastu tiba-tiba geng machinery yang office di tingkat bawah office kami tu ajak
dok dengan depa so kami tak tolak terus ja dok kat situ.... ^_^

 Saya pakai merah pada hari tersebut.. nak amek mood raya cina lah katakan 

 Makan kali ni buffet tak macam tahun lepas. boleh di katakan semua aku ambil.
Sampai sorang budak tu macam terkejut tengok pinggan aku.. hikhik..
Maklum lah depa kan makan sikit... So suddenly aku rindu kat geng2 office lama aku..
sebab ada geng bab makan banyak ni kan....

Dessert ! Sedappp especially tart .. ^_^


Ni daging kambing dan lembu... pastu ada fillet ikan jugakkk. sedappp :)

 Ni geng cina machinery.. yang tepi sekali baju krim tu menantu tokey kita.. ^_^
 Manusia-manusia yang hadir pada hari tersebut,



Malam tu ada tembak bunga api jugakkk.. :) 1st 
Dan cabutan bertuah .. aku dengan diana memang tak bertuah dan tak pernah bertuah kalau
bab cabutan bertuah ni.. memang frust menonggeng malam tu... :(


Last ly kenyang-kenyang terus balik.. Mujur makanan malam tu sedap ..
Kalao tak memang double frust la... tapi tak per,, tahun depan ada lagi.. 
tapi sure tahun depan pon mesti tak dapat jugak..... :(

Ok bye2... tq for reading ... ^_^

Wednesday, 22 January 2014

PERPUSTAKAAN RAJA TUN UDA , SHAH ALAM

Assalamualaikum.....
Anyeonghaseyo beautiful people.....
Last Saturday , kami pergi ke perpustakaan Raja Tun Uda.... ^_^
Percaya tak ? Betapa bosan nya kehidupan aku kat sini sampai kena pergi library ...
Actually aku memang seorang ulat buku sejak di bangku sekolah...
Aku memang ahli perpustakaan kat Perlis sejak sekolah rendah lagi...
Mak pon dulu kalau aku tak baca buku mesti tanya " Awat hang dah tak baca buku dah ?"
Jadi sebab tu lah tercetus idea nak pergi ke perpustakaan .. Diana ikut ja..
Seorang lagi housemate kami pon ikut sama ... 
Jom lah tengok gambaq ... :)



Sampai ja kat tempat parking dah nampak pokok ni so tanpa buang masa terus snap pic... sebab comel.




Ni lah farah house mate kami... :)


Bergambaq kat tasik library ni.. nampak tak .. comel gila kot library ni..
Aku tengah dok cakap tel dengan kak nurul masa ni.
Muka pon dah macam orang tak betol..







Nak jadi ahli kat sini free jah., Just daftar online pastu pergi kat kaunter pendaftaran conform kan
pastu jadi lah ahli., dapat pinjam buku 5 buah.. yay!!


Menayang buku kat depan library .. 
kami dua ja dok posing lebih maklum lah kami ni pelancong .. 
Farah tak macam kami. dia kurang minat dok bergambaq .. :)

Kat sini pon ada gim tau. so boleh la kuruskan badan 

 Tv pon ado.. hiasan je lah kot



Comel kan Perpustakaan Raja Tun Uda ni. 

Bye ^_^

Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart