Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Sunday, 18 November 2012

SUNDAY!

Assalamualaikumm...
Anyeong haseyo everyone!!
hari ni hari ahad as always bangun pagi-pagi pergi beli barang basah kat pasar pagi..
With two of my adik..


Tapi sebab adik-adik kiter ni macam tak mau posing ja kat pasar pagi nii.. 
kiter posing sorang-sorang ja...
beli ikan , sayur bayam, sayur bendi, ayam,
dan upah utk orang yang rajin p pasar pagii..
ayaq teh ais , apom balik dan jugak piza!!
hehehehheee..
Tapi gambaq nya xdak pasai terlupa nak amek.
Yang igt tu hanya lah makan makan dan makan ja...
Kenyang-kenyang terus ja balik....
Dan buat persiapan utk memasak....

sayuq manis (bayam, ubi keledek dan sayuq bendi)


gulai ikan temenung dengan bendi dan tomato




ayam goreng bersalut dengan cabai,,,
yang ni resipi di adaptasi dari resipi ayam orang korea .. 
resipi tu nama dia .. Yangnyeom Tongdak (korean spicy seasoned chicken)
lebih kureng cem tu la... rasa dia pergghh.. memang sedap..
Tak payah cakap banyak.. nah tengok resipi kat sini yer,,, :)




cuba jangan tak cuba... 
Memang satisfaction guaranty punya la... :)

Siap-siap masak semua baru teringat. nasik lupa masak!
aduiii... kena la pulak tunggu nasik tu masak dulu baru leh makan.. 
Alhamdulillah .. 
Semua nya dah selamat masuk dalam perut aku and the family...
Kenyang... :)

Thanxx for reading!!
gud bye!







No comments:

Post a Comment

Each Comment from u guys means a lot to me.. thanXX!!

Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart