Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Saturday, 21 September 2013

CHICKEN SOUP FOR THE SOUL

Assalamualaikum..
Anyeonghaseyo beautifull people....
Dok buat apa tu semua ?
Ka ada yang dok melengkaq dalam selimut lagi neh..
Kalo ada mangkit cepat !
Matahari dah dok atas pala dah nu..
Kiter macam biasa lah ,
Sabtu memang keja pon sejak 5 tahun yang lalu!
Walaupon hari ni mai keja dok main saja kan . hehhee...
Okey cukup lani nak ceta pasai
" Chicken soup for the soul "
Apakah yang di maksud kan ini ?
Sup ayam untuk jiwa ????
Eh jiwa pon leh makan sup ayam ke ?


Ni dia sup ayam untuk jiwa anda ...
I bet ramai yang dah baca buku yang sangat inspiring ni..
Sekarang ni pon kiter tengok yang versi bahasa melayu pon
ada juai jugak kat kedai buku...
For you guys info , buku ini lah yang banyak
membantu kiter dalam proses kematangan dan rawatan jiwa.
Buku ni jugak lah yang banyak membantu kiter menjadi
seorang manusia yang tabah dan sentiasa yakin
pada diri sendiri dengan bantuan dari Allah s.w.t jugakk..
Kiter start kenal buku ni pon masa umur 16 tahun,
time tu sekolah asrama and 1 of my senior ada buku ni
dan dia lah yang introduce buku ni sehinggalah 
buku ni menjadi buku kegemaran and then i pass on
to my sister and my sister like it too ^_^

This is the first chicken soup i ever read.
Actually for those yang memang minat buku ni,
mesti tahu buku ni ada banyak versi dan tajuk
nya jugak di asingkan mengikut jenis cerita.
Dab cerita nya pulak datang dari orang yang berlainan.
Maksud nya berdasarkan pengalaman orang lain
tentang certain issue...
So dari pengalaman mereka ni lah 
banyak pengajaran yang kita akan dapat ^_^
So starting this week maybe kiter nak
share story from this book..
Stay tune ^_6
Bye!!

P.s : Niat nak tulis sikit ja tapi terpanjang plak.. soriii ^_^


22 comments:

  1. akak tak pernah baca buku ni lagi.. perkongsian yang baik lieya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. buku ni bes akak... nanti saya kongsikan ceta kak baca yerr ^_^

      Delete
  2. hahaha...sally baca je buku yg mama beli...rasa 1 satu kot buku ni sally baca..dia kulit nipis je

    ReplyDelete
  3. igtkan sup nk makan.. lpr nie..>_<

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehheee... igt nak makan ja fiza ni eekkk

      Delete
  4. kalau buku masakan sup mmg bc lah kut
    lau sup2 knowledge ni..lieya je lah bc then share eh hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti liya tulis kat sini kak el baca ekkk ^_^

      Delete
  5. shaila asyik terdetik nak bei buku ini...tapi bila sampai kedai buku,buku lain yang di belinya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. beli lah satu shaila.. sure puas hatii

      Delete
  6. yana pun ada jugak buku ni. suka sgt baca. sangat memberi inspirasi. :)
    yana ingatkan tadi ada versi makanan pula bila tgk gmbr first tu td. hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan kan best sangat buku neyyy.. banyak membantu dari segi self confident

      Delete
  7. selalu je tengok kawan punya, tapi malas nak khatamkan buku tu. hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. alah rugi lah zizie x baca .. buku ni memang besttt

      Delete
  8. pernah tengok buku ni tapi tak pernah baca..nanti jangan lupa share ye maklumat dalam buku ni :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti akak share cerita yang best tu jgn lupa dtg baca ^_^

      Delete
  9. Kita pun ada a copy..Memang favorite buku ni dulu..tapi dah tak ingat pergi mana..rasanya ada yang berminat tapi tak pulanf..so thanks lieya coz reminds me of my lost contact book..he.he..anyway rasanya dulu ada television's series on this one kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah kiter pon dh lupa gak ada ke x rancangan tv tu rasa nya memang ada la ^_^

      Delete
  10. Lieya...akak pun minat baca buku ni masa sekolah dulu..chicken soup for the soul 1 smpai 6, teenage's soul, pet't soul and couple's soul..memang big fan lah dulu2!! Xsangka taste kita sama :)

    ReplyDelete
  11. first time nampak buku ni hehee thanks share :)

    ReplyDelete
  12. teringin pulak nak baca kalau ada yang versi melayu tu:)

    ReplyDelete

Each Comment from u guys means a lot to me.. thanXX!!

Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart