Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Friday, 13 September 2013

JOM BELAJAR BAHASA KOREA : LESSON 1

Assalamualaikum..
Anyeonghaseyo beautiful people..
Seperti yang dijanji kan , kiter nak belajar bahasa korea
bersama dengan kawan - kawan semua...
Untuk pelajaran yang pertama ,
Jom kita belajaq bertegow sapa dalam bahasa korea
dan terima kasih dalam bahasa korea..
Kalao geng2 hantu korea saya rasa kebanyakan nya dah tau
yang ni sebab yang ni paling senang sekali betol tak ?

ah semua mesti selalu sebut perkataan kat atas kan.
even Liya seniri pon d i setiap post mesti ada perkataan kat atas ni ^_^
ok jom kita tengok pulak cara mcm mana nak ucap 
kan terima kasih pulak ??

ok ? semua dapat tak ? senang je kan..
Kita bersenang-senang dahulu yang susah insya Allah akan menyusul...
so kepada sesapa yang belom lagi menghafal dan mengenali huruf korea boleh
lah merujuk kat SINI ..
Amat penting sekali untuk anda mengenali 
huruf korea ini jika anda ingin belajar bahasa korea..
See you next time untuk lesson ke 2
Bye ^_^


18 comments:

  1. hehe nad tau baca tp x tau makna >.<

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama lah nad .. akak pon tau baca ja. pasal tu kalo bleh nak tau baca tau makna dan tau cakap ^_^

      Delete
  2. baik cikgu! Kam Sa Hap Ni Da...Kihkihkih.

    ReplyDelete
  3. 2 perkataan ni JM Dah tahu..ada yg lain tak...kamsahapnida...anyeeonggg

    ReplyDelete
    Replies
    1. kita mula kan dengan basic dulu yer JM,,,hehehhe

      Delete
  4. dapat cekgu:) cekgu ke yang tulis tu?heeeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. yer cekgu tulis guna paint pasal tu tulisan macam cakaq itik. hehehee

      Delete
  5. thanks cikgu lieya he2 x pe tunggu lagi yang lain plak....x sabar ni kan ada cita2 nak g korea...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeeee betollll tu.. nak ngorat pak we korea kena pandai cakap korea la hehhehee

      Delete
  6. wahh...jadi cikgu bahasa korea pulak da..hee thanks ckg :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehheee...lawak la pulakkkk... bukan cekgu pon nak belajar bersma2 ja

      Delete
  7. hat Anyeonghaseyo tu tau lah
    pas2 sarangheyo ke ape tau gak
    lau takat2 pendek2 tu tau..lau pjg2 tu xfaham
    leya mmg ada basic bhs korea ke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak da la k.el. baru nak belajar ni. pasal tu nak ajak semua belajar sekali hehehhee...

      Delete
  8. Thanks Lieya..ingat lagi masa pergi korea last time, dia orang ni very friendly and ramai yang ajak bergambar..and yang lebih melting dia orang cakap comel.perasan kejab..he..he

    ReplyDelete
    Replies
    1. weeeeeeeeeee.... raudzah dah pegiii korea ekkk.. jeles nyer kiter ...

      Delete
  9. advance sikit...

    saranghae yo unnie! :)

    ReplyDelete
  10. ooo..kamsahpnida ke.. btw iqa amek bahasa jepun sebagai elektif subjek. korea takde.hukk..sedeeeee

    ReplyDelete

Each Comment from u guys means a lot to me.. thanXX!!

Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart