Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Tuesday, 13 August 2013

AIDILFITRI 2013 : DAY 2

Assalamualaikum... 
Anyeonghaseyooo beautiful people...
Raya ke dua aku macam biasalah menuju ke kampung halaman..
Di sebabkan ayah aku ni memang orang Perelih dan 
umah aku pon memang kat Perelih, 
kampung halaman kami dah tentu lah kat Kedah, 
umah orang tua mak aku iaitu kat Kuala Nerang..
Pagi tu bila dah bersiap-siap pi makan rumah terbuka mak ngah dulu,
Almaklumlah sementara nak menyampai ke umah tok aku tu.
Memang makan jam jugak lah... Perut ni dh tentu lah lapaq kan.,
So apa-apa hal isi pewut dulu k..
Depa jamu nasik daging , alhamdulillah kenyang.
Tapi gambaq tak ambek sekeping pon pasai dok kalut melantak tak hengat,,,
Pastu dah perut kenyang apa lagii mata pon mula lah jadi layu.
Tapi kot2 mana pon tetap lah kena terus kan perjalanan..
Bawak slow2 takut terbabas plak kan...
Bila dh campai kat umah tok aku tu dalam pukoi 4.30 cemtu..
Lewat dah la kan... Punggung tak dan nak hangat pon...
aku dan adik2 pi umah kawan aku yg comel iaitu Wardah..
Umah dia memang dekat dgn umah tok aku kan..
so memang tiap2 tahun lah aku bertandang kat umah dia... 
Lagipon adik2 aku memang suka sangat makan kat umah dia..
Makanan sedap2 kata nya.. hehehehhehe..

Perut semua pakat kenyang dah kan.
so mula lah berposing sakan, 
yg baju htam merah tu lah my best fren wardah,
comel kan dia. sama umoq dgn aku tapi awet muda .. ^_^



Ndoi yg wardah dok tu dah patah sebelah .
Aku dok2 terus reban.. tapi memang dia penah patah dh tu
So bila muatan lebih yg dok atas tu memang patah skali lagii la..


atas tangga pon jadi keja.
Umah dia memang cantik so memang byk la tempat2 utk ambil gmbaq.

bunga ni pon kat umah dia cntik kan,,,

Ni pic yg aku paling suker... omel sesangat, hehehhee
nasib baik pokok ni jenih xgatai. hehehee..
So lepas balik dari umah wardah malam tu kami
bertandang pulak ke umah mak lang....
Mak lang memasak punya lah banyak tapi sebab geng2 
sepupu aku mai serbu umah tu ...
jadi makanan memang tak xcukup la,,
So kami melantak apa yg ada je lah... kuih raya ja...
Nasib baik la ptg tu dh hentam bihun sup kat umah tok..
Mak teh la yg buat, kalo tidak lagii lahhh kelaparan..
So lepas menelan dan menelan masa utk bergambo lah puloks..

Ni kami satu family amek gmbo dengan tok..
Tok wan dh meninggal. sejak 2009 ..


Mak teh pon mnyelit sama dalam gambaq ni,
Seriusly time ni memang aku tahan nafas,, sebab perut boncit sangat . hehehe



Yg neh mak dengan ayah kiter lah,
Mak kiter ni payah bebeno nak senyum time amek gmbor..
Senyuman mahal lah katakan.. ^_^

Anih dengan zahirah,, 


aku suker sgt kaler royal blue ni,
tdung ni aku beli kat SP . 
Hrga sehelai RM10. murah kan.

Yg pakai spek tu mak teh.
dia kalo kami adik beradik balik kg ja, 
mesti suh kami boh mekap kat dia, hehehehe

mak lang n mak kiter



kiter dgn mak kiter, :)



Lagi photo family. Kali ni bertambah plak org :)

Mak cik dgn kakak kiter,, :)
dua2 ni salu ja contact2 dan kongsi rhsia.
sebab depa dua bini org .. heheh



Ni kakak kiter dgn somi dia lah,
Budak kecik tu anak menakan kakak kiter, 
Depa ni tak dak anak lagiii.
Anak depa dok dlam perut, 
Kena beletiaq kak aku sebab pakai baju ketat hr tu, huihui... :)

Done !
Nanti kiter update yg rya ke 3 plok ek. hehehhee
until then ... have a nice day everyone :)

2 comments:

  1. amboiiii sakannnnn kak liya yeee. kiter..pas solat raya terus Zzzzzzzz sbb x blk kg hehe tp belah ptg ade la sorg dua kawan dtg :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. rugi lah anis tdo d hari raya .. kak liya kalo hr raya merata ja berjalan sampai x cukup tdo. ^_^

      Delete

Each Comment from u guys means a lot to me.. thanXX!!

Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart