Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Thursday, 22 August 2013

BURGER RAMEN .

Assalamualaikum...
Anyeonghaseyo beautiful people..
Pernah dengaq dak perkataan ramen..
Hantu-hantu korea mesti tau ramen tu apa ..
Selalu ja dalam drama korea depa makan ramen ni.
Kalo kita kat Malaysia panggil megi ja kan. hehehhe...
Tapi beza nya ramen dgn megi ni adalah saiz dia ja.
Rasa tu lebih kurang ja kot.. cuma tengok pada perisa la pulak kan..
Harga tak yah kata lah memang mahai pon ramen ni..
Nama pon import...
So hari ni bukan nak ceta pasai ramen yang masak
dalam periuk punya yer...
tetapi BURGER RAMEN..
Pelik ja bunyi nya kan... wujud kah ??
Liya pon tak tahu jugak tapi terjumpa satu artikel bergambaq ni.
Sebenaq nya bukan jumpa pon kawan yang tunjuk..
so buat bahan la untuk menulis kat sini lah
dan kongsi dengan semua kawan-kawan kat sini...
ok cakap banyak tak guna jom kita tengok gambaq k..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
tada!


ini dia ... Burger Ramen ini dicipta oleh Keizo Shimamoto.
dia sendiri pon macam tak percaya bagaimana dia 
boleh come up with the idea utk mencipta burger ramen
yang tak lama lagi mungkin akan jadi kegilaan baru di New York 

Ramen burger ini mengandungi patty daging yang
di sandwich kan di antara dua "bun" ramen.
Burger ramen ini di letak kan shoyu sauce rahsia,
arugula dan green onion..Rasa burger ni masam manis,
dan texture "bun" ramen itu lah yang menyebab kan 
para penggemar burger menjadi tertarik untuk merasa dengan sendiri.

" saya mencuba dengan pelbagai resipi untuk mendapat kan 'bun' ramen
yang sempurna. Semua orang fikir 'bun' tersebut rangup 
bila di makan apabila melihat 'bun' tersebut di grill, akan tetapi
apabila mereka menggigit 'bun' tersebut rasa nya lembut dan ia tidak pecah . 
Kenapa ? Itu rahsia saya " ujar Shimamoto.

So amacam ???
ada rasa teringin dak ?
Agak-agak kat malaysia ni ada dak orang 
yang akan buat menda cam ni ?
Sekarang ni kita dok sedap makan burger bakaq kan..
sikit masa lagi kita makan burger ramen plak yer..
tu pon kena break the secret of Shimamoto dulu lahhh..
kalo tidak xdan nak gigit dah berterabur habes ramen tu kat lantai...

Ok guys!
thanxx for reading !_!


19 comments:

  1. agak2nya macam manalah rasanya tu ek? he he he...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah kak.. cuba makan patty daging dengan megi lah kak. mcm tu kot rasa nya . hehe

      Delete
  2. nampak sedap jer..leh try buat ni guna megi ke mee..mana tau kot2 jadik..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaaa.. try la mana tahu kot jadi kan.. ^_^

      Delete
  3. roti dia ade ramen. mcm sedap hehe kat mana la leh dpt hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. yg di maksud kan roti tu bukan nya roti pon . ramen yang di bentuk mcm roti ja.. kat new york kot
      hhehehe. n japan pon ada .. tapi tak halal la kot.. ^_^

      Delete
  4. ada dah kat malaysia.baru nampak tadi sorang blogger post. http://ow.ly/i/2Wvqg
    dekat pj dia kata.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke. ahahahaa.. ^_^ bulih la pakat2 pi try. hehe ...

      Delete
  5. nice info :D hehe agk2nye die gune tepung jagung + air kot bg melekat btoi texture ramen tu. sbb nmpk clean je ramen tu.hehe.moh pakat try wat kt megi pulak :D hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ntah la awak... xreti kita ... hehehhee.. kena mencuba dulu rasa kalo habes se lori megi pon belom tentu jadi ^_^

      Delete
  6. kat malaysia panggil burger meggi...hakhakhak!!!!!

    ReplyDelete
  7. lawale plak. camana maggi tu boleh buat jadi bentuk bun burger ye??

    ReplyDelete
    Replies
    1. xtahu la iqa.. pandai ja depa ni mereka makanan.. :)

      Delete
  8. menarik je tengok.. tak pernah dibuat orang lagi.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah tapi kata kat malaysia ada jual jugak ^_^

      Delete

Each Comment from u guys means a lot to me.. thanXX!!

Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart