Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Friday, 23 August 2013

KOREAN DRAMA REVIEW : I HEAR YOUR VOICE

 Assalamualaikum..
Anyeonghaseyo beautiful people..
Hari ni Liya nak story satu cerita korea yang
sedang Liya tengok kat online.
Mungkin ada sesetengah kawan-kawan yang dah
tengok ceta ni kan.. sebab ceta ni
jugak ada di tayang kan di Astro Chanel One...
So tajuk seperti di atas ,
I HEAR YOUR VOICE 
Basically cerita ini berkisar tentang konflik 
dua insan yang di ancam oleh dendam seorang 
pembunuh yang telah masuk penjara di sebab kan oleh mereka berdua.
so sapa kah dua orang insan yang di maksud kan ???


Jang Hye Sung, anak orang gaji di rumah 
seorang hakim yang ternama...
Dia dan ibu nya di halau dari rumah tersebut di sebab kan
anak hakim tersebut menuduh Hye Sung sebagai 
penyebab mata nya terkena bunga api sedang kan dia tak berbuat demikian.
Nasib hidup nya berubah dalam sekelip mata 
selepas dia menjadi saksi dalam kes pembunuhan.
Pembunuhan siapa ???

ayah kepada budak lelaki kat atas ni la.
Nama budak lelaki tu Park Soo Ha.
Park Soo Haa ada bersama ayah nya semasa pembunuhan 
tersebut berlaku di mana kereta yang dinaiki oleh dia dan 
ayah nya di rempuh oleh lori simen.
Di sebab kan kemalangan tersebut, Soo Ha
mendapat kelebihan iaitu dia boleh membaca fikiran orang.
Soo Haa berjanji dengan Hye Sung akan protect dia
daripada pembunuh yang jahat tu .
Sebab pembunuh tu dah berjanji akan menuntut bela.


Jadi Si Park Soo Ha ni pon belajaq taekwondo.
10 tahun telah berlalu, Park Soo Ha dah pon berumur 20 tahun
Di sekolah dia pelajar cemerlang sebab dia 
belajar dengan mendengar suara hati guru nya.
Dia berazam untuk berjumpa semula dengan Jang Hye Sung.
Impian nya tercapai apa bila dia melihat
wajah Hye Sung terpampang di dada akhbar..


Jang Hye Sung walaupon dia belajaq tak habis,
tapi dia berjaya menjadi public defend.
Dia masuk surat kabaq pon pasai tu jugak la..
Sebab dia akan menjadi peguam bela kepada
seorang pelajar yang di tuduh membunuh
yang pada masa yang sama merupakan kawan sekolah Park Soo Ha.
so kat sini lah mereka di temukan kembali...


Tapi dalam masa yang sama,
Min Joon Guk , pembunuh ayah Park Soo Ha,
sedang counting days utk keluar dari penjara
dan dalam masa yang sama dia jugak 
menanti saat utk membalas dendam terhadap 
kedua-dua insan yang telah menyebab kan dia meringkuk dalam penjara.
Cubaan dia utk attack Jang Hye Sung tak berjaya
sebab Jang Hye Sung di kawal ketat oleh Park Soo Ha ..
So dia pon ambil keputusan untuk membalas dendam secara halus.
Dia berpura-pura jadi baik untuk menutup kekurangan nya
dengan menjadi sukarelawan.
so semua orang tak kan tau yang dia ni perangai terok dari iblis.
Dia jugak bekerja di kedai makan yang dimiliki oleh
ibu Jang Hye Sung.
Dengan cara ni dia boleh la membalas dendam apabila
ibu Hye Sung mula mempercayai diri nya dan
dia berjaya membunuh ibu Hye Sung tanpa sebarang cela.


Dalam masa yang sama , Jang Hye Sung 
terpaksa berdepan dengan musuh nya ,
So Do Yeon - anak hakim yang di sebut di atas tadi..
Do Yeon bertugas sebagai pendakwaraya.
So mau tak mau kena lah jumpa setiap kali ada kes.
Dia nampak ja keras di luar,
tapi dia jugak pernah melalui saat hitam semasa kecil.
Dia jugak adalah saksi pembunuhan ayah Park Soo Ha,
tapi dia tak berani nak jadi saksi dan
sampai sekarang dia menyesal atas kejadian tersebut
dan cuba memperbaiki diri supaya ayah nya 
bangga dengan diri nya.


Ini pulak Lawyer Cha.
Dia adalah rakan sejawat dengan Jang Hye Sung.
Menjadi public defend adalah bukan satu kerja yang mudah.
Kalo tersalah defend , jawapan nya kita telah
melepas kan orang yang bersalah dari 
menerima hukuman yang setimpal.
Perkara ini terjadi kepada Lawyer Cha kerana
dia telah menjadi peguam bela kepada 
Min Joon Guk untuk kes pembunuhan ibu Jang Hye Sung.
Dengan skill yang dia ada dia berjaya menang 
dalam kes itu dan Min Joon Guk bebas dari sebarang tuduhan.
Selepas kejadian itu, Lawyer Cha berhenti kerja
sebab dia rasa bersalah kerana
telah mengecewakan Jang Hye Sung, wanita yang dia cintai.

Bagaimana kesudahan ceta ini ?
Apakah yang akan terjadi kepada Jang Hye Sung dan 
Park Soo Ha setelah Min Joon Guk di bebas kan ?
Dapat kah Min Joon Guk membalas dendam ?
Adakah Lawyer Cha akan terus meninggal kan bidang guaman yang
menjadi darah daging nya selama ini ??
Jawapan nya ?
Jom kita tengok ceta ni reramai..

Ceta ni boleh di kata kan sangat bes.
Liya tengok citer ni sambel2 buat kuih raya.
Tapi sampai sekarang dok pending sebab sibok dok buat benda lain.
Suke sangat kat hero ceta ni, iaitu Lee Jong Suk
Sebelom ni pernah tengok dia kat Inkigayo (betol ke ejaan ni ?)
Nampak macam jambu ja sebab bibir merah dan putih melepak.
Tapi bila tengok dia berlakon ...lain plak persepsi...
Apa-apa pon dont judge a book by its cover!


Perempuan ni aweks bf aku yang no 5 ( Ji Seong) lah... 
Lee Bo Young dan Ji Seong akan menikah xlama lagii..
Tahniah la....
so sesapa yang belom tengok ceta ni lagii boleh la tengok ?
Macam mana nak tengok?


BYE!




















14 comments:

  1. mun suka cite ni~~~~~~~~~~~~~~heeeeeeee

    ReplyDelete
  2. da habes tengok.. skrg nie layan Good Doctor pula..
    best cite nie :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. da habes eh. hehehe. akak ni x habes lagi tgk tapi dah sibok nak bt review... ^_^

      Delete
  3. x sia2 la follow lieya ye heheheh,pasai wie ni peminat tegar drama korea gk heheheh...tp skrg ni bz sket x leh nk tgk sgt pasl ade baby kecik lg...x pe nanti g cari dvdnye hehehe..TQ 4 the infonye... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheheee... nanti selalu2 dtg sini kalo ada ceta baru yg liya tengok memang liya ada update kat sini ^_^

      Delete
  4. slalu tgk kat iklan.. skrg pon dh tgh main kat channel one.. tp xda kesempatang nak tgk.. tp bila bc kat entri ni mcm wajib polah nak tgk haha.. best jalan crita.. oke mesti tgk ni hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya pon leh tengok ni pasai tgk kat iklan tv one jugak.. nak tengok tv susah dk berebut dgn ayah la , adik la,. senang tengok online la. ^_^

      Delete
  5. kena try tengok sekali dan tengok apa yang buatkan adik2 akak semua addicted dengan korean movie ni... hu hu hu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh kak farah tak pernah layan walaupon sekali ke ? ala rugi la kak farah . ceta korea paling best tau.. saya memang boleh di katakan addicted.. macam makanan saya utk hari-hari ^_^

      Delete
  6. Replies
    1. cinta la iqa.. akak xceta psl cinta la sbb dh tahu memang dlam ceta apa pon mesti ada ja cinta. iqa tengok la.. ^_6

      Delete

Each Comment from u guys means a lot to me.. thanXX!!

Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart