Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Thursday, 8 August 2013

MY FAVOURITE KUIH RAYA : SAMPERIT

Assalamulaikum...
Anyeonghaseyo people..... 
Wah wah mesti semua pakat kalut menyimpan kan.. ehhehhee..
Last2 minit mcm ni biasa lah...
Alhamdulillah , kuih samperit dah pon selesai di buat ...
Walaupon rupa nya tak lah secomel yang sedia ada. 
Tetapi rasa dia memang sedap dan kena dengan selera.
Berapa kali adjust baru jadi...
Sebab nya doh terlampau lembik bila dah pipe kan bentuk bunga tu,
masuk ja dalam oven hancus...
Punca nya memang telah di kenal pasti iaitu kekurangan bahan..
tepung ubi kayu lupa nak beli. huhuhu...
So terus ja masuk kan tepung kastad tu..
Sampai nak tekan pon sikit pnya susah tapi alhamdulillah ..... menjadi...
Walaupon xla comel sangat kan, at least ada bentuk... ^_^


Tada... ini lah dia kuih samperit yang di buat oleh Liya Von Jay
yang penuh dgn kelemahan... 
but the taste memang best ,, x sehudoh rupa nya,. ^_^
Ada peminat seniri tau.. dan peminat tu 
tiba2 ja tempah samperit ni ,, gaahahahaaaaa.. tergelak besaq,
Rezeki di bulan ramadhan...
Tahun depan insyaAllah nak try menega la,, hehhhe... 
Kawan adik kiter lah yang order tu.. heehhehee..
Okey lah nak resipi samperit ke ? 
boleh jugak . mna tau nak try utk tahun depan kan....
actually memang banyak gila resepi kuih samperit ni,
Tapi aku lebih tertarik nak ambil satu resipi ni 
sebab sukatan dia guna cawan ... 
Kat umah ni xdak penimbang ... 
Penyukat ada la, tapi takut tak accurate ja.
Nak resipi yg di maksud kan tu tengok kat sini yer :)


one thing yang berbeza dalam resipi tu ada lah butter ..
Liya guna marjerin daisy.. ^_^

ok ... selamat mencuba ....



No comments:

Post a Comment

Each Comment from u guys means a lot to me.. thanXX!!

Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart