Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Saturday, 3 August 2013

PERSIAPAN RAYA ?

Assalamualaikum.... Anyeong haseyo people...
Hari ni dah pon Sabtu, lagi berapa hari dah nak raya kan..
Apa pon tak siap lagi nehhhhh...
Baju raya 5 pasang dah ambik kat kedai kak tu..
Tapi kurang memuaskan untuk kali ini..
Baju raya yang utama iaitu yang berwarna oren tu mcm besar sikit kat pinggang..
Selalu kalau kat pinggang tu ada shape sikit la...
Pastu ada pulak sepasang tu cangkuk tak jahit kat kain .
So kena lah jahit seniri, nak pi bagi kak tu jahit pon mcm tak berbaloi pulak.
Maybe dia agak kalut dengan tempahan yang mencurah.
Next time baju raya kena hntaq awai la kalo nak
jahitan yang kemas dan cantik betoi dak ??
Kasut Raya pon tak beli lagiiiiii...
Tak tau la still ada saiz atau tak.
Rasa nya kebanyakan yang cantik-cantik dah di rembat orang.
Selalu nya kalo pi beli time lewat macam ni memang tak dak saiz.
Kalo ada pon sebelah display punya..
Camna nak pakai sebelah longgaq sebelah ketat..
So tawakal je lah kan...
Kuih Raya pon seketoi aku tak buat.
Tapi ada la mak dah beli 3 balang .
1 tart nenas , 2 kuih raya berasas kan cashew nut.
Mak kata tak yah buat dah la kuih raya sebab mak dah beli,
Tapi kalo tak buat kuih raya memang tak puas hati kena gak buat.
Kawan-kawan pulak suruh beli kuih tunjuk..
Pon tak mau jugak sebab nak buat sendiri..
Thats why la, aku apply cuti 3 hari sebelom raya..
Boleh lah buat semua persiapan...
Petang ni pulak nak gi umah kakak kat Kota Sarang Semut.
Malam pulak nak g bazar, tengok lah depa sudi bawak tang mana.
Harap-harap dapat pi yang Sungai Petani punya lah ^_^
Sebab kat sana memang best...
Tahun lepas dah pegiii memang mata boleh terlucut sebab
banyak sangat benda yang best...

source : resipibiskut.blogspot.com/
Kuih samperit ni la paling feberet dan wajib ada kat umah aku...
Sedap sangat2 especially kalo buat guna marjerin daisy.. ^_^
Suka sangat ni sebab Mak Ngah aku memang buat
kuih samperit ni sedap gila..
Kalo makan kat mana-mana pon xkan sama...
Sebab dia guna marjerin daisy la...

So hampa semua cena ???
Dah siap belako ke atau pon sama ja macam Liya ni ??
Apa-apa pon harap-harap semua nya berjalan dengan lancar.
Next year jangan lah buat kerja last minute macam ni .. ^_^
(rasa-rasa macam every year ja dok remind diri sendiri jangan wat keja
last minit tapi still buat jugakkk.. LOL)

Ok bye!!

8 comments:

  1. samala kita,kuih samperit tu wajib ada,feveret tu.sedap gilorrr ^__^

    ReplyDelete
    Replies
    1. yumyum... esok nak start buat. leh la makan puas2... ^_^

      Delete
  2. byknya baju raya. qeela biasanya 2, 3 helai je. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. banyak tu sebab nya byk kain yg beli tapi xg hntr utk jhit. bila dekat nak raya hntaq sekaligus.. ^_^

      Delete
  3. 0o00..iqa baru je shoping tadi..ahaha..kuih raya hapah tak buat lagik

    ReplyDelete
    Replies
    1. jom la kita pkat2 buat kuih raya. hehe

      Delete
  4. 5 pasang?..raya sakan tahun nih heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu.. terover sudah. sampai lari budget nya .. ^_^

      Delete

Each Comment from u guys means a lot to me.. thanXX!!

Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart