Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Tuesday, 20 August 2013

KOREAN DRAMA REVIEW : JANG OK JUNG.. LIVING IN LOVE

Assalamualaikum....
Anyeong haseyo beautiful people..
Dah lama tak buat review drama korea kan.
so untuk hari ni saya nak kongsikan satu ceta korea
yang berkisar kan sejarah pada zaman Joseon dynasty...
Drama ini bertajuk " Jang Ok Jung".


Siapa Jang Ok Jung ni ???

Dia ni seorang gadis yang cantik rupawan
yang berjaya memikat King Sukjong. 
Kecantikan Jang Ok Jung yang tiada tolok bandingan
ini ada di rekod kan di dalam JOSEON WANGJO SILLOK .
Sebelom ni ada banyak drama dan movie yang
menggambar kan Jang Ok Jung dengan cara dan persembahan berbeza.
Jang ok Jung jugak sangat terkenal dengan gelaran
Femme fatale - seorang wanita yg mampu menggoda lelaki
dengan kecantikan nya yg membuat kan lelaki itu 
dilamun asmara dan hamya ingin kan perempuan tersebut dalam apa jua situasi.
Hebat kan ???
so dalam drama ni hampa semua boleh tengok
good side of Jang Ok Jeong..
Ceta ni agak berbeza sikit dari sejarah yang asal.
Bila tengok ceta ni , aku lagi suka
Jang Ok Jung daripada Queen In Hyun dan Choi Suk Won(dong yi)
Kalo nak tau kenapa kenalah tengok ceta ni^_^
Apa-apa pon jom kita tengok barisan pelakon utama ceta ni ok ?

Kim Tae Hee as Jang Ok Jung 

As i clearly told u guys...
she is so beautiful and to represent the beautifulness of her, 
Kim Tae hee lah.. ^_^
walaupon aku tak minat sangat perempuan ni,
tapi aku memang tak nafikan , dia memang lawa,
dan sesuai memegang watak Jang Ok Jung.

Yoo Ah In as Lee Soon ( King Sukjong)

Kalo hampa pernah tengok citer
Sungkyukwan Scandal atau Fashion King,
mesti hampa kenai dia ni.
Aku lagi suka kalau dia rambut panjang.
Memang tergoda gila-gila



Hong Soo Hyun As Queen In Hyun
Aku memang tak minat perempuan ni.
Tambahan pulak bila dia berlakon watak yang menjengkel kan 
lagi lah aku menyampah...
Tapi dia memang bawak watak ni dengan jaya nya .
Sebelom ni aku mengenali Queen In Hyun ni sebagai
seorang yang lemah lembut dan jugak teraniaya.
Tapi bila tengok drama ni aku benci
kat Queen In Hyun..
(opss.. teremo sudah.. hheehe)


Jae Hee as Hyun Chi Soo

Jae Hee ni timbul masa episode 11 kalo tak salah.
Sebab dia dah menikah so dia lebih selesa
dengan watak lelaki no 2 ja la kan..
Tapi aku memang minat gila kat dia,
since aku tengok ceta Sassy Girl Chun Hyang.
Dalam ceta ni dia jadi lelaki yang
menaruh hati kepada Jang Ok Jung sejak kecil.
Jadi bila dia dah dewasa ada time Ok Jung ni ada masalah
dia cuba sedaya upaya untuk menolong.


Lee Sang Yeob as Prince Dongpyung 
Fisrt tengok dia ni berlakon.
suka dengan watak ceria yang dia bawak.
Prince dongpyung ni memang kenal Jang Ok Jung
sebelom dia kawin dengan King sukjong lagi.
Prince Dongpyung ni pak cik kepada King Sukjong.
Pak cik ka sepupu ek,,
Aku lupa la ,,, hehehee... 


Han Seung Yoon as Choi Suk Bin

Dia ni anggota kumpulan Kara.
tapi dalam ceta ni memang menyampah ja aku tengok muka.
Dah la perampas. pastu suka mengadu domba..
Memang aku geram memanjang tengok muka dia ni.
Choi Suk Bin ni di bawak masuk oleh pengikut
Queen In Hyun jugak la...
dalam ceta ni la.
Kalao dalam sejarah pulak aku baca depa tulis 
King Suk Jong yang berkenan kat dia.
Kalao nak tau kenalah tengok drama bertajuk 
"Dong Yi"





So macam mana ? tertarik dak.
aku memang suka sangat tengok ceta berasaskan sejarah.
Seronok bila dapat tengok kehidupan orang-orang 
zaman dahulu kala.
Pakaian depa semua... Memang suka la...

so sapa nak tengok ceta ni angkat tangan..
Ok ramai yang nak tengok so Liya nak bagi link utk hmpa semua k...






8 comments:

  1. cerita ni lepas cter gu family book ke?ahaha..btw saya kenal watak lelaki dalam cter SASSY GIRL je.yg len haram jaddah saya x kenal.

    ReplyDelete
    Replies
    1. iqa kena tgk la ceta ni , baru leh kenal dengan smua pelakon yg hensem dan cun2 ni ^_^

      Delete
  2. Replies
    1. JM pon dh tengok yer.. huhu. memang pon sedih la JM, lupa nak mention yg liya menangis tgk ceta ni. sedih sgt *_*

      Delete
  3. ila pun suka tengok drama or movie korea..tapi x tahu pun nama2 pelakon..kenal muka jer r..hehehe..ila suka tgk drama or movie yg heroin ni berlakon...comel

    ReplyDelete
    Replies
    1. HEHE.. heroin ni memang salu berlakon ceta bes. dia pelakon senior yang memang dh menempa nama.. ila tengok la ceta ni, memang bes!

      Delete
  4. ohhh cerita ne saya tak pernah tengok lh... best ke...

    ReplyDelete

Each Comment from u guys means a lot to me.. thanXX!!

Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart