Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Thursday, 17 October 2013

AIDILADHA - TETAK JARI SENIRI.

Assalamualaikum..
Anyeonghaseyo beautiful people..
Hari ni kiter masih lagi bercuti..
Memang macam ni dah setiap tahun kalo raya mesti nak raya sakan tak kira raya haji atau puasa.
So semalam balik kampung sebab ada mak sedara buat kenuri korban.
Masa kami sampai dalam pukoi 1 tu makanan belom siap masak.
So nak di jadilkan cerita kiter pegi tolong-tolong potong daging.
Masa dok tetak-tetak lemak dan orat lembu tu lah kiter tertetak jari telunjuk sebelah kiri!
Darah keluaq menitik-nitik sampai tak mau nak henti langsung.
Rasa kebas sampai lah ke lengan, maybe sebab darah keluaq banyak la kot kan..
Tok pulak dok buat teruk macam kiter budak kecik plak..
anyway kiter dah biasa dah luka-luka terok...
Tangan ni ha banyak kali dah pon dok kena tetak...


Makanan yang di hidangkan . buat sup tulang, daging masak kicap , perut rebus, cabai cicah,
ulam-ulam , ikan kering tapi kiter makan sikit ja.. hahaha.. 




Tak banyak gambaq yang snap kelmarin tu... Ni je lah kot..
Tuan belog malas nak letak muka sendiri utk entry ni..
Ok bye!


TOTOT SPARKY ! KESIAN DIA TAK BOLEH RAYA .. ^_^


52 comments:

  1. syoknya dapat beraya lagi..jeles akak tau..

    ReplyDelete
  2. nyeri dengo ayat tertetak jari seniri ni nih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu.. tetak tepi jari ja tapi darah memang kuaq banyaakkkkk sgt

      Delete
  3. Replies
    1. memang sakit kak. sampai hari ni sakit lagii.. :)

      Delete
  4. Adoi..sya klu sllu duk berangan..siap dgn kuku pun terpotong..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaaaa.. potong kuku skali ? dahsyat betol

      Delete
  5. haa akak ingat siapa haa sampai tertetak jari? huhu sapu ubat ok. luka tu kalau dibiarkan terbuka boleh kena jangkitan. take care. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak ingat sapa pon... dok tetak2 xsempat nak angkat tangan tu. kena jari tepi kuku ja bukan semua jari heheheh

      Delete
  6. huish, cane bole tertetak. seramm lak dengar. semoga cepat sembuh jari tuu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tangan kanan ni ha dok tetak2 tak ingat kat tgn kiri tak angkat lagii hehe

      Delete
  7. mun kalau tgk darah..konfem rasa gelap mata..huhu

    ReplyDelete
  8. Alamakkkk Lieya mesti sakit kan... ida lak bagai terasa sbb ida pun pernah kena long long time a go...

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang sakit sangat2 . sampai hari ni pon still sakit lagi :)

      Delete
  9. Macam mana boleh tertetak jari.. Sekarang ni macam mana?? Lieya tak pergi klinik ke??

    ReplyDelete
    Replies
    1. biasalah kak erin . dok tetak2 lemak tu xsempat nak angkat jari pon terkena la hehehe,,. xpegi pon klinik sebab rasa mcm sikit ja wlopon drah byk keluaq.

      Delete
  10. Replies
    1. alhamdulillah walaupon masih sakit lg :)

      Delete
  11. umi baca tajuk entri ni .. mcm2 da umi fikir tau .. huhu.. jaga diri tau dear huhu..sapu ubt tau

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe... relax umi.. kiter kena sikit ja , tajuk tu propa lebih ^_^

      Delete
  12. Semoga tak dak yg serius yer.. apapn menu mmg best la.. akak raya haji tak meriah sgt.. dok umh jer.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. sakit2 pon sikit ja kak... oh saya raya haji ke puasa ka sama ja hehehe keja nak bejalan ja

      Delete
  13. drah byk kluar ke? dgar pun dh seram.. huhu..btw, cmel kucing tu.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. banyak sangat2 sampai x mau brenti hehehe ^_^

      Delete
  14. sakitnya kak >.< hati hati lain kali :)

    ReplyDelete
  15. Kesian dia..tapi kita tahu Lieya mesti budak lasak kan..so no hal ounya..luka kecil-kecil tu..he..he..nway selamat menghabiskan cuti lieya..kita pun masih bercuti cuma sekarang dah balik Kl. So dah boleh guna streamix..then baru boleh BW...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.. lasak tu lasak gak la .. memang selalu sangat dok tetak2 jari ni kira bukan 1st time la hehe... kiter esok start keja balik.. ^_6

      Delete
  16. perghhh raya sakan ehhh best betul
    ni pun tgh cuti lagi ke lieya..untunglahhh haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuti sampai hari jumaat lah kak el. don jeles2 okey?

      Delete
  17. tajuknya ngeri betul.huhu..be more careful next time ya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe... tulah tajuk tu nak kasi semua org terkejut ja hahaha.. ^_^

      Delete
  18. lamanye akak cuti~.. take care :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak da la lama sgt pon 4 hari ja hehe

      Delete
  19. adeh,
    ngeri btuil bunyi tetak tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tetak kat tepi kuku ja. kalo tatak semua jari memang dh putus haha :)

      Delete
  20. salam aidiladha...mana mana bole tertetak pulak jari tu umm

    ReplyDelete
  21. tu maknenye rajin masuk dapur.. hehe.. biase la kan...

    ReplyDelete
  22. da sembuh ke kak? moga baik2 aje ye...

    ReplyDelete

Each Comment from u guys means a lot to me.. thanXX!!

Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart