Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Monday, 21 October 2013

AKU DAN KERBAU.....

Assalamualaikum...
Anyeonghaseyo pretty people.... 
Nak share pic kiter dengan kerbau yang 
telah di ambil 2 tahun lepas.
Masa ni aku dengan adik-adik pi lepak-lepak kat
Empangan Timah Tasoh Resort.

Okey masa ni memang teruja dengan kerbau ni..
Serius tak tipu ada lebih dari 10 keping gambaq yang di ambil.
Tapi share sikit-sikit ja kat sini .. hehehe... 
Aku ligan kerbau tu dari masa mula-mula depa mendarat .
Depa baru ja balik dari berkubang kat dalam ayaq .

Tengok jarak kerbau ni memang dekat sangat dengan aku.
Kau mampu buat macam ni ?! haha.. 
Tapi kerbau ni memang baik hati.. 
Langsung dia buat tak tau macam aku tak wujud.
Terus ja carry on dok meragut rumput..

 Tengok tu bukan main asyik depa dok makan...
Banyak ekoq gak la yang ada kat belakang aku ni.
Ada kot dalam 10..


Ni kalo kena tandok memang melambung aku rasa.
Elok dok tonggek, mujoq kerbau ni baik-baik belako..
Tapi dalam hati masa ni berdebaq gak..
Mana tau kot depa buat serangan hendap..hehehe...

Selalu pi mana-mana memang dengan adik-adik ja.
dan kadang-kadang ada la kawan depa join sekaki.
Masa ni zaman merempit lagi... 
Tengok gambaq ni memang lama adik Su(baju pink)
muka selengan lagi.
Lani kalo keluaq umah mekap sekati kalah aku!
Ok bye! 

19 comments:

  1. banyak kerbau. gemok2 pulak tu. btw lawa pemandangan belakang :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan ??? dengan ada nya kerbau di belakang bertambah lawa kan.. ^_^

      Delete
  2. Wah, beraninya amik gambar dekat dgn kerbau. Nasib baik dia tak tanduk akak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehhehehee... berdebaq jugak oi dalam hati tapi mintak doa kat Allah suruh Dia lembutkan hati kerbau hehehee.. Allah pon granted the wish pasai tu lah kerbau tu macam tak sedar ja kewujudan kak.. semua wat muka donno.. ^_^

      Delete
  3. Lama x tgok kebau..Hihihihi..dulu arwah atuk ada kerbau 20 ekor..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tudia kak 20 ekoq banyak tu kak oi ... kalo juai mesti masytuk... ^_^

      Delete
  4. Gemoks betoi kerbau2 tu...akak walapun org Perlis tak pernah dok pi berposing kat Tasoh Lake Resort tu...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. bila2 kak balik perlis pi lah posing kat ampang ni kak. tapi lani nak masuk kena bayaq.. mentang2 ramai yang dok pi situ depa start demand la.

      Delete
  5. motif ambik gambar dgn kerbau..? adoi! hikhikhik

    ReplyDelete
    Replies
    1. motif nya sebab rasa gmbar sgt cantik bila dihiasi pemandangan kerbau, bukan senang pon nak dapat posing dgn kerbau sally oi ... jrg sangat depa ada lani.. lembu pon payah dh nak nampak org bela eehhehehe

      Delete
  6. hahhaah kalau hana kan. tak berani tw. kalau lembu tu pown hana dah takut2 nie kan pulak kerbau. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. dulu2 kak takut gak lembu n kerbau ni tapi bila dh besar hilang rasa takut tu

      Delete
  7. Wehh, best gila kot bgambar ngan kerbau. Hahahaha. Seriously, Vee pun suka ambik gambar rare gini. Hahaha. Agak2 dorang hidup lagi tak? Hahaha >:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rasa nya semua dh selamat di korban kan kot... sebab ni pon kan dh lama dah. kalo ada pon maybe kerbau betina je la heehhehe

      Delete
  8. uih, kang kena tanduk karang... naya... hihi

    ReplyDelete
  9. banyaknya kerbau.. nasib baik semua baik je.. hihi..

    ReplyDelete

Each Comment from u guys means a lot to me.. thanXX!!

Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart