Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Friday, 18 October 2013

KEDAI CEKIK DARAH

Assalamualaikum..
Anyeonghaseyo beautiful people..
Hari ni hajat nak buat ayaq asam perut. 
Sebab pagi tak keluaq pi ke pasar kan aku pi lah cari kedai-kedai runcit.
Sebab hari ni kan jumaat kan . so memang kedai-kedai yang selalu pi tu tutup.
Mau tak mau terpaksa lah pegi ke kedai yang memang dok tau cekik darah.
Sebelom ni pernah la beli udang kapas tu sikit gila-gila selalu kalo kedai lain cas RM1 ja.
Tapi kat dia mak ai sampai RM2.80.. Gila Khinzir betoi.
So hari ni nak beli 2 biji bawang besaq, 2 biji tomato dan serai.


Kalo ikutkan nak beli daun sup dan daun bawang jugak.
Tapi dok terpikiaq satgi kalo beli banyak lagi bertambah mahai.
Pastu kan memang terkena pulak la kali ni.
Yang kat atas tu RM 4.60.
Amboi dia cas lagu mana aku tak tau.
Tapi bengang jugak la kot...
Takkan la sebiji tomato sampai 80 sen kot. 
Agak-agak la kan.. tobat aku tak pi dah kedai tu!!
Bye!

8 comments:

  1. Main masak masak nampak.....hehe..akak dah lama x masak..lately badan leteh sgt la, kerja banyak sgt..:(

    ReplyDelete
  2. memang melampau betul caj camtu..mahai

    ReplyDelete
  3. RM4.60? Melampaunya. 2 ketul bwg besar, 2 ketul tomato, 2 btg serai RM4.60??? x baik betul meniaga mcm tu. Semoga Allah buka ati dia utk turunkan harga. ish x baik betul la! ish!

    ReplyDelete
  4. mmg ada gak kedai mcm ni
    nak x nak kena terjah gak nak masak ayaq asam kan hehe

    ReplyDelete
  5. dekat area rumah akak ni pun ada kedai runcit yang cekik darah harganya... bawak 30 ringgit ntah hapa2 barang ntah...

    ReplyDelete
  6. mahalnya lieya.. tu mencekik darah namanya.. macam satu item tu rm1 je..

    ReplyDelete
  7. tak nak pergi.. tapi kalau terdesak pi jugak kan hahahaa.. :P

    ReplyDelete
  8. mmg cekik darah sungguh tu.huhu..sabar jela peniaga camni

    ReplyDelete

Each Comment from u guys means a lot to me.. thanXX!!

Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart