Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Tuesday, 29 October 2013

MENU TENGAHARI

Assaalamualaikum..
Anyeonghaseyo beautiful people.
Tengahari tadi kiter makan nasik kerabu ^_^
Sedap okey sedap tapi kan rindu nasik kerabu kelantan lagi..
Bila lah dapat makan nasik kerabu kelantan lagi tu tak tau la.
Adeh lama dah kot tak pi Kelantan.
Ada la dalam dua tahun rasa nya .
Kalau kat Kelantan nasik kerabu dia lagi besh!!
Yelah ada macam - macam plak tu .
Paling sedap sekali rasa nya Nasik kerabu burung puyuh!!
Aduh dengan solok lada nya memang mengancam..
Rindu saat berada di Kelantan.. ^_^


Terliuq dak tengok gambaq ni ^_^ 
Bye!!!

33 comments:

  1. pergh. pergh. pergh. nasi kerabu + burung puyuh + solok lada = COMPLETE. haha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. adik post kat akak satu hikhik ^_^

      Delete
    2. haha. postkan gambar je blh. :D

      Delete
    3. ada lagi dak juai yang dulu2 dia dok juai kat padang bas , pastu bila depa start bina parkson dan giant dengaq kata dah pindah pi stadium lani xtau ada kat mana dah .. ^_^

      Delete
  2. terliur nya akak tengok.. nasi kerabu tu makanan kegemaran akak masa belajar di terengganu dulu.. rasa yang di KL ni tak asli macam pantai timur punya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la kak ... kena makan di kelate atau ganu ja kak.. memang ori kaw2 punya sodappp ^_^

      Delete
  3. Replies
    1. kan kan.. ibu sally orang kelantan kan. selalu tak dapat makan nasik kerabu ?

      Delete
  4. faveret si buah hati ni tapi sendiri tak pernah try.. org kata sedap. hehe

    ReplyDelete
  5. Pling best solok lada dgn teluq masin..mmg hebat..

    ReplyDelete
  6. tak reti makan nasi kerabu..nasi dagang je reti. itupun kalau makcik kita yg buat

    ReplyDelete
    Replies
    1. nasik dagang kiter tak suka sebab pening dan mengantok... anim cuba lah makan nasik kerabu memang sedappp la.. rugi xmakan

      Delete
  7. Husben kak ina suka makan nasi kerabu ni..tapi kena beli kat pasar malam coz kak ina tak pandai nak buat :)

    ReplyDelete
  8. lol..baru tadi makan nasi kerabu hihih

    ReplyDelete
    Replies
    1. glemer nasik kerabu ni ramai plak yang makan ^_^

      Delete
  9. Sama la..akak pun breakfast ngn nasi kerabu jugak pagi kemarin.. lebih kurang sama ja mcm dlm gambar nie.. =D

    ReplyDelete
  10. lama dah tak makan nasi kerabu...sedapnya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalo dah lama xmakan tu memang wajib makan la :)

      Delete
  11. Kegemaran Kak Erin ni..

    http://puteriairyn.blogspot.com/2013/10/merahnya-apel-india.html

    ReplyDelete
  12. Lieya.. kat KL dah bnyk ada kat Serai pun ada even cafe2 like Serai pn dah pandai jual nasi kerabu skrg ni.. hehe.. Ada satu kedai kat subang nama dia kelantan delights.. perrghh klau lieya peminat tegar kelantan punya foodies, mesti lieya nangeh tgk kat sana.. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. weeeeeeeeee.. betol ke kak... haha. bila2 g subang nanti leh la cuba, kak zaza belanja yay!!

      Delete
  13. haaa kak...kena cari orang qlate la gini,hihi..terliur tengok nasi kerabu tu,tapi malam tadi makan ala2 nasi kerabu jgk..nasi putih,kerabu,daging kicap + kopok:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehheheheee.. frust dah dgn lelaki kelate.. depa tak mau kat kak. maklumlah depa kan manis2 hensem2 mana nak mau dgn kita sobs sobs

      Delete
  14. Makan2 di Kelantan adalah sangat heaven okeh!

    ReplyDelete
  15. mmg favorite fiza ney.. tambah pulak ader solok ngn daging..

    ReplyDelete

Each Comment from u guys means a lot to me.. thanXX!!

Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart