Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Wednesday, 9 October 2013

PENGALAMAN PERTAMA BELI BARANG DENGAN ZALORA

Assalamualaikum..
Anyeonghaseyo pretty boyz and girlz..
Satu petang yang hening sedang aku dok berblogging ,
muncul seorang budak lelaki di depan pintu bilik.
Sepupu aku Jabir rupanya.
Dia memang ngam dengan aku dan adik beradik lain.
Mai sini memang selalu kena brainwash ^_^
" Kak Lia tolong sat. Kami nak beli baju hoodie kat Zalora"
Ok! So aku pon bukak website zalora.
Tapi internet macam harem petang tu so tak jadi.
Aku ajak si Jabir ni pegi tengok kat supermarket dulu kot-kot ada.
Yang jumpa seluaq ja so malam tu baru dapat order.
Ini cerita Ahad lepas. 
 Semalam , tepat pukul 5.00 petang aku menerima panggilan telefon dari 
nombor yang tidak aku kenali.
" Hello , Lieya Vvvon Jayy" dengan suara yang acuh tak acuh.
Aku pon aik!!! aku dah tukaq kot nama tu dengan nama sendiri
kenapa orang Zalora ni pi tulis Lieya Von Jay pulak??
Lepas bagi direction kat pak cik tu , xdan beberapa minit dia pon 
sampai di muka pintu pejabat.
Pak cik tu pon kata " Awat nama susah nak sebut sangat ni .. bla bla bla"
"oh nama glamour patut la , nak bagi salam pon tak berani masa call tadi "
Aku terbahak-bahak gelak . Gila malu berok kot !
Pak cik tu dah la tua sebaya pak aku ja .. hahahhaa...
Rasa tebai jugak la muka ni ada kot seinci....
Yela kalo dalam belog, dalam fb dengan kawan-kawan tak pa la kan.
Tapi dengan orang tua cheq malu banyak la.
Tak tau nak letak mana muka aku masa tu . Sabo jelah 
Mesti dalam hati pak cik tu kata ,
Pak dia bagi nama elok-elok dia pi tukaq nak jadi glemer padahal
pak cik tak tau Von Jay tu memang pak saya la pak cik hehehee!!
Eh melalut banyak plak haaaa. mesti nak tengok kan baju yang di beli tu...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.

Ha mcm ni la qopa baju tu.
Gelap sikit daripada pic yang dalam website tu ^_^


Ha nampak hensem bukan main lagi kan.
Tapi kalo sepupu aku pakai tak tau la nak jadi hensem macam ni ke tak.
Hehehehheee.. macam tak ja. Jahat kutuk sepupu seniri.. ^_^


Yang ni plak slip return if kita tak puas hati dengan produk mereka.
So memang sistematik...
So macam mana ? Nak Beli lagi ke lepas ni.
Of Course la tapi untuk diri senri la. 
Hoodie tu kan kain dia memang elok la.
Dan sangat-sangat stretchable... ^_^
Sedap pakai nampak pesen tu...... Ok Bye!_!


34 comments:

  1. skang sumer senang..nak je klik2, bayar terus settle..
    sian pakcik tu susah nak sebut nama..haha..mesti belit2 lidah dier..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la tapi beli online memang buat kita addicted sebab kita heppy terima barang kan jadi kita akan order lagi dan lagi . tu la kesian pak cik tu memang lucu la . tebal muka

      Delete
  2. hahahah..lawak je..mesti pakcik tu tergeliat lidah nk sebut nama... quality kain mcm ne? worth it tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. elok sangat2 ain .. berpatutan dengan harga :) memang patut beli

      Delete
  3. bestnya ... umi pun baru sekali oder kat zalora .. seronok kan sis (^_^) .. baju tu pun best .chak!

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah betol. lepas ni memang nak beli utk diri sniri pulak :)

      Delete
  4. didiey pernah beli beg kat Zalora. hehe....
    tu 1st time beli..nak beli lg tp kena tggu duit banyak.~wee

    ReplyDelete
    Replies
    1. betol... banyak yang mahal. after less pon still mahal. berkenan kat steve madden punya clutch tapi harga memang potong kepala :)

      Delete
  5. teringinlah nak beli kat zalora

    ReplyDelete
  6. Tak pernah lagi order kot internet ni.. Teringin jugak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. try la sekali kak !_! mesti nak beli lagi dan lagiii :)

      Delete
  7. some of baju mmg worth it kalau beli dari zalora Lieya.. some tak berani nak beli sbb takut material dia lain dari apa yg kita harapkan.. akak pernah order kasut dari zalora.. tp bila sampai... ayoyo jauh panggang dari api.. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la kak, awat kak tak pulang kan balik kak... cakap kat depa tak puas hati hehe.. saya pon minat kasut ballerina zalora sebab comel2 semua nya tapi sampai ke lani tak pernah beli pon

      Delete
  8. la..awat akak p buh nama tu,hihi.....nana xpernah try lagi zalora ni,duk dengar orang kata servis memang tip top:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak dah tukaq dh ..tapi depa pi tulis gak nama tu. huhuhu. sebab connect trus dari fb kan... tu jadi cam tu . try lah beli 1 nana ... :)

      Delete
  9. kite beli baju kat bundle ja..hahaha..okay, tipu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha. kak pakai gak baju vundle :) kdg2 ada ja yg comel2 mcm baru

      Delete
  10. ofismate k.el dah bape kali dok beli kat zalora
    mmg tiptop servis diorg hehe
    ada gak nak sopin2 kat zalora..cuci2 mata je lah belum ada nak beli hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. try la beli plak kak el, bila lagi hehehe :)

      Delete
  11. belum pernah beli lagi kat zalora..selalu just tengok2 ja hihi

    ReplyDelete
  12. tak pernah lagi akak membeli di zalora.. hihi.. galamour nama lieya von jay tu.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak try la beli kak.. :) glamour time2 ja kak kalo macam smlam eee malu2

      Delete
  13. pernah beli baju dari on9 dulu tapi x sampai tahap zalora lagi lah hehe:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. try la zalora. service memang tip top.. cepat smpai plak tu

      Delete
  14. senangkan lieya..macam-macam pilihan ada sekaramg...semuanya depan laptop dihujung jari..hmmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. betol tu semua di hujung jari duit pon cepat habes badan pon makin gemok hehehee

      Delete
  15. hana tak pernah beli dekat sini. kalau yang dalam fb tu pernah lah dulu. tu pown sekali je. belum tahap zalora lg. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe,, hana try la.. zalora ok ja .. memang best la.. :)

      Delete
  16. hahaha..adeh..kecian pkcik 2..kalau sy pn cnfirm kol xbg slam..cntik baju tu =) ofkos la yg pakai hensem kak..

    ReplyDelete
  17. tak pernah try lg.. selalu nye fiza on9 groupon ngn dealmates jer..

    ReplyDelete
  18. tak pernah lagi shopping kat zalora ni.. sbb kwn pernah cite servis xok.. nasib die kot.. hihi.. nnti boleh la try..

    ReplyDelete

Each Comment from u guys means a lot to me.. thanXX!!

Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart