Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Monday, 7 October 2013

SANTAPAN HARI NI..

Assalamualaikum..
Anyeonghaseyo pretty people..
Hari ni sarapan pagi makanan korea iaitu BIBIMBAP.
Actually ini adalah 2nd attempt Liya buat BIBIMBAP ni
dan rasa nya yang ni lagi sedap dari yang 1st attempt..
So +Sally Samsaiman  sila lah jeles.. ^_^
Makan ni kenyang gila kot sampai tengah hari... 


Buat Bibimbap ni kiter guna Aeris Kitchen punya youtube channel.
Tapi ada gak la bahan yang telah di skip kan sebab tak ada,
dan rasa nya jugak di auter mengikut citarasa melayu .. 
Tapi memang sedap. Kalo esok nak makan ni lagi aci dak ? 


So sebab perut dah full time tengahari tu kiter bersantap dengan laksa ni.
Sedap dan kenyang sampai ke petang.
Malam pulak makan roti ja . Roti tak comel so tak upload lah...
Ok nak habaq yang tu ja .. Bye !_!

33 comments:

  1. at last! naik pun entry yg kasi sally jeles ni..hahahaha.... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yay berjaya !!! sedap dak sedap dakkk.. kak pandai masak kan., haahaaa..

      Delete
    2. hahha...ok, surrender...kena akui akak mmg wajib kawen dgn org korea dah ni..hahaha :D

      Delete
    3. ahahhahhaaaaa.... tak tau nak pilih yng mana satu utk di kahwini. ramai sgt hehe

      Delete
    4. jadi la mcm sally...setia pada yg satu...Jung Yong Hwa tetap cinta mati :D

      Delete
  2. bibimbap tu nampak sedap..tapi lagi jeles tengok laksa tu..teringin sangat..mana nak cari kat jepun ni >.<

    ReplyDelete
    Replies
    1. alahai kesian nya akmal. dah berapa tahun tu tak makan laksa mesti lama gila kan. nanti balik kg hentam seperiuk besaq yer laksa.. ^_^

      Delete
  3. daptnya korean fud tu .
    dlu rumate mmg salu buat sbb die suke mkn2 korea ni tmbh2 ag mee korean slu mkn tu ..
    ap ntah nme , ramin gamin , ntah ..xtaw ..tau min min je blkg die :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ramen haha.. oh kawan MG suker ekk makan . ramen memang sedapp pon dan besaq plak tu.

      Delete
  4. mun xpernah cuba makan bibimbap..hehe

    ReplyDelete
  5. Tak pernah makan tapi nampak cam sedap jer

    ReplyDelete
  6. laksa tu lebih menyelerakan..
    hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. yelah betol tu. tapi sekali sekala kena gak rasa makanan luaq ,, baru universal

      Delete
  7. perghh bibimbap tuu. huwaa. kalau kak sally tak jeles hana akan jeles. serius. hana suka nak cuba makan makanan korea cuma tak pernah ada kesempatan. :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. hana cuba masak kat umah ekot resipi kat youtube tu hehe.. ^_^

      Delete
  8. nampak sedap.. first time akak dengar nama masakan tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak cuba lah makan nanti sedap ni ^_^

      Delete
  9. Rajin buat bibimbap.. Mieza dari sehari ke sehari nak buat tak terbuat2, tak cukup bahan.. Huhu..
    ZON PERMAISRURI CHOMEL

    ReplyDelete
    Replies
    1. mieza hentam ja. kiter pon xcukup bahan gak ni.. yg penting gochujang tu .. yg lain hentam ja konfem jadi. hehe

      Delete
  10. Lieya, buatkan untuk kita boleh? Hehehe

    ReplyDelete
  11. jnji makanan yg berkhasiat =) laksa tu terliur la plak tgok..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah memang berkhasiat sangat2.. laksa tu xyah kata memang sedap hhe

      Delete
  12. Tak pernah makan..sedap ke BIBIMBAP tue.. nnti nk try la.. =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedappp.. ^_^ try la masak atau pon beli kedai hehe

      Delete
  13. sedapnya lieya..tapi tak pedaskan...

    ReplyDelete
  14. sedap ke lieya bibimbap??akak tak pernah try..nampak cam sedap gak..
    cershare skit resepi..kalo senang leh try buat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedappp, nti saya share yer .. tapi kalo nak cepat try buka kat youtube memang banyak. Liya selalu refer kat Aeris Kitchen punya youtube channel . :)

      Delete
  15. nengok bibimbap kak tu macam boleh ditelan,,hee...kalau ada rasa2 tekak melayu tu okla kan:) nana benda pelik2 ni susah nak try,hihi..

    ReplyDelete
  16. Woaaaaa sedapnyaaaaa hehe da lama xmakn korean food huhuu

    ReplyDelete

Each Comment from u guys means a lot to me.. thanXX!!

Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart