Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Saturday, 12 October 2013

SAYEMBARA PUISI SEMPENA MINGGU BAHASA.

Assalamualaikum...
Anyeonghaseyo pretty people...
Petang Semalam dok excited pelik citer nak pegi makan sedap kan?
Hahahaha... Actually majlis yang di maksud kan tu adalah
Sayembara puisi sempena Bulan bahasa kebangsaan yang telah
di anjurkan oleh Dewan Bahasa dan Pustaka , dan Berita Harian.
So wakil-wakil dari utara , selatan , timur dan barat turut hadir
memeriah kan lagi majlis.
Sori baru sekarang dapat update sebab siang tadi so so busy.
Mak Datin datang ke Perlis mai jumpa dengan Tengku so terpaksa lah
abaikan belog comel ni ^_^

Ini lah banner yang di gantung sepanjang jalan nak masuk kat sini.
Tapi sebab malam , camera telefon pon tak berkualiti so begini lah jadi nya...
Gelap gelita ja.. 

Casual macam ni ja pakai.
Padahal bila masuk dalam tu tengok orang pakai ekot dan hentam ja haha.
Nasib baik tak over-over sangat kan.. 
pakai ja baju buruk ni.

Ni adalah aktiviti lain yang di jalan kan sempena
Bulan Bahasa Kebangsaan yang telah berlangsung entah dari bila.
Depa siap ada konvoi lagi kan...
So kami pon masuk lah kat dalam dewan tu. 
Memang dah full dengan manusia dah pon.. 
Duduk je lah kat kerusi belakang.Hehehe..


So macam ni lah stage dia, 
Dah nama pon dok di belakang maka nak ambil gambaq memang 
macam ni ja lah dapat pon. 
Puisi pertama tu memang best sangat iaitu Bunga Popi by A. Samad Said.
Yang best nya sebab di iringi oleh gitar dan diselangi dengan nyanyian.
Memang enjoy. tapi yang lepas-lepas tu memang la kurang sikit.
Sebab aku menyampah dengan kawan adik aku 
yang dok melayan lelaki yang tak di kenali.
Bukan nya jeles ka apa . Cuma serius muntah hijau dengaq depa dok bersembang.
Macam melayan lebih-lebih dengan lelaki nya pulak bercakap gaya nak adjust..
Memang betoi-betoi mengganggu konsentrasi.grrr

Artis pertama yang menghiburkan kami pada malam itu adalah Ainan Tasneem.
Dia nyanyi dua buah lagu iaitu Aku suka dia dan 150 juta.
Memang sedap suara dia nyanyi live.
Persembahan artis menjadi acara selingan untuk menaikkan semangat
para penonton.,

Persembahan kedua pulak adalah dari Azlan .
Suara dia memang power gila kot.
Bergegaq satu dewan nak habaq bagi.
Dia nyanyi dua buah lagu jugak.


Last sekali otai kita Aris Ariwatan...
Semua pakat bersorak sebab legend mai nyanyi kan..
Dia nyanyi 3 lagi iaitu lagu patriotik yang kiter tak tahu tajuk,
Permaidani dan Lamunan Terhenti.
Memang dah jadi macam konsert dh pon masa tu.
Abg Aris kita ni memang pandai mengawal stage..
Aku tengok jam masa tu dah pukoi 11.30 malam.
Nak kedarah apa waktu ni ??? Memang sah tak dak jamuan makan.
Dan yes memang tak dak pon.. hahahahha!!!!
Gelak kat diri sendiri...
11.45mlm acara tamat apa lagi kena pi cari burger plak.
Sampai umah tu pelahap tak kira apa dah sampai gambaq pon tak dan nak amek.
Well thats the end of my story.

Moral of the value : Makan ja makanan kat umah , tak payah dok menggagah pi
cari makanan kat luaq yang belom tentu ada. so padan muka ^_^







11 comments:

  1. hehe.. betul tu lieya, makan bagi kenyang kat rumah.. bestnya juga artis secara live..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan kak. hurm apa leh buat kak nasik dah jadi bubur ^_^

      Delete
  2. simple akak malam nie. tak apa. simple tu lebih cantik. huwaaa. aris tuu !!! syoknya. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la best tang artis tu lah... kak memang suka simple2 je melampau2 tu jarang sangat la.

      Delete
  3. LOL...hahaha...kata nak g makan-makan...blk kelaparan pulak...?? xpela...at least dapat tgk org nyanyi kan :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la lain kali kalo nak g memana xleh dok excited pelik ... huhu

      Delete
  4. wahh.... rajin akk gi majlis2 camni ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. rajin sebab ingat ada makanan hahahha ^_^

      Delete
  5. kat perlis ye majlis ni? macam best je :)

    ReplyDelete
  6. hihi..mesti tengah duk nengok orang berpuisi & nyanyi2 tu perut pun da macam2 bunyi da :) sabojela ye kak:)

    ReplyDelete

Each Comment from u guys means a lot to me.. thanXX!!

Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart