Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Tuesday, 8 October 2013

SOY BEAN PASTE STEW (DWENJANG JJIGGAE)

Assalamualaikum
Anyeonghaseyo pretty people.
Hari ni masuk hari ke dua sarapan feeling Korea.
So untuk hari ni punya menu, Liya telah memilih
Soy Bean Paste Stew @ Dwenjang JJiggae
Well meh kita tengok rupa paras makanan ni .

Ini nasik nya. nasik ni jadi bentk macam ni selepas di padat kan dalam
bekas yang berbentuk 4 segi.
Kat atas tu pulak egg roll yang memang sangat sedap di makan dengan doenjang jjiggae kita ni..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
tada....!
Inilah dia !!! 

Rasa dia masam pedas manis... ^_^ 
As usual korean cuisine memang rich in flavour.
Walaupon skip beberapa bahan seperti kelp dan zucchini tapi stew ni 
tetap sedap di makan...
Okey sapa-sapa nak cuba leh ja rujuk youtube video kat bawah ni...
bye :)


P.s : +Sally Samsaiman amacam sally ada bakat tak hehe .

29 comments:

  1. Sedapnyaa.. Teringin nak makan mkanan Korea :)

    ReplyDelete
  2. nampak sedap aih akak. terliuq tengokkkk.. :D jadi lapaq dah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. niena try la wat, tak pon suruh mak yg buat :)

      Delete
  3. jeles. sebab akak asyk dapat try buat makanan korea. tp hana satu pown blum. adehh -_-

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahad ni hana try buat satu hehe :)

      Delete
    2. tak berani la akak. takut tak jadi je. hahaa

      Delete
  4. lama dah tk makan makanan korea. akak masak sendiri ke ni? hebatnyaaa! :O bukan senang nk masak makanan korea

    ReplyDelete
    Replies
    1. ikut resipi ja dik :) adik pon leh buat jugakk kalo betol2 ekot resipi. pastu auter sikit ikut taste melayu

      Delete
  5. hebatnya kak lieya..berbakat besar ni boleh masak macam2 :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. semua ikut resipi ja akmal. kalo tak da resipi tak da nya nak boleh masak macam2 heheee

      Delete
  6. nampak sedap tu lieya.. banyak juga resipi korea yang lieya boleh masak.. lepas ni buka restoran makanan korea.. tentu ramai penggemar makanan korea yang halal di malaysia ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhahaaa.. tu la kan kak.. ada gak rasa macam tu... InsyaAllah kak kalo di murah kan rezeki .hehehe

      Delete
  7. amboi sedapnya nampak...terliuq aih...:P

    ReplyDelete
  8. ahaha...JM pun sama..bfast ala2 org koya jugk skrg nih...nampak sedap..like asam pedas :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. JM pon ? haha.. mana tau pasni leh jadi kurus macam org korea. hehhee

      Delete
  9. nampak mcm tomyam je Lieya.. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. nampak ja kak tapi isi dalam dia lain dan rasa pon lain... :)

      Delete
  10. awat guest book lieya offline???

    ReplyDelete
  11. waaaah kak....boleh dah ni slow2 bukak restoran korea ni,hee...nasi telur dgn kuah tu ye kak,kalau akak yang buat,nak jugak nana try,,:)

    ReplyDelete
  12. perghh igt mkn kat restoran korea td
    rupanya lieya pandai masak korean pya food eh
    hebatnyaaaaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  13. hehehe...bole bole....betul la...sally pernah mkn...spicy tofu stew kalau kat Gomonae tu..hahaha...original dia pakai fermented tofu kan..?

    ReplyDelete
  14. sedapnya...nanti boleh bukak restaurant korea kat perligh ni..he..he

    ReplyDelete
  15. nmpak sedap..tp xbrani nk mkan kalau pelik2 =) tkot skit perut..akak ni dah boleh kot menetap kt korea he3

    ReplyDelete
  16. nak tngok video tu.. tapi internet mcm ape je nihh. hukhukkk

    ReplyDelete

Each Comment from u guys means a lot to me.. thanXX!!

Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart