Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Tuesday, 1 October 2013

TRIP TO HATYAI - PART 7 - DIAMOND PLAZA HOTEL

Assalamualaikum...
Anyeonghaseyo pretty girlz.
Buat apa tu semua ?? Kiter macam biasa mengular ja keja .
Hari ni masa dok cari-cari benda dalam pendrive.
Tiba-tiba terjumpa gambaq yang kiter sangka dah tak wujud lagi.
alhamdulillah walaupon dah terpadam kat laptop tapi dalam pendrive ada lagi.
Jom tengok gambaq ... ^_^

Masa pergi Hatyai tempoh hari,
Liya dan kawan-kawan semua menginap di 
Hotel Diamond Plaza .
Gambar kat atas ni adalah ruang lobi hotel tersebut.

 Public phone pon ada kat ruang lobi.
So kalo nak call family atau sapa-sapa guna phone ni lebih jimat.
Dok kat Hatyai ni kalo orang call kita,
automatik kredit kita pon kena potong... (sigh)
so jalan terbaik tak payah angkat heheheh.. 
kecuali kalo yang call tu mak kiter atau family kiter lah

Ni bilik air yang ada kat lobi jugak.
Bersih dan cantik !!


Haaaa.. macam ni lah pandangan dari tingkap bilik hotel.
Masa kami pi tu kami dok tingkat 11 kalo tak salah.
Hotel kat sini pulak sebelah menyebelah ja.

Kerusi rehat. Ada air mineral dua botol tapi
air tu rasa dia pelik.. yuckks

Yang ni ruang depan pintu ... 
Ada almari, cermin full body, tempat letak beg dan kasut
serta bilik air..


Ni lah katil .. Time ni dah serabut comot dah sebab malam 
dah tido baru gatal nak ambil gambar.. 
tapi bilik ni luas la..
Semalam RM110++ masa kami menyewa tu..
Malam tu kami tidoq 3 orang dalam bilik ni

Tv pon ada gak yerrr...
Channel macam-macam ada.
Sebab hotel ni hotel lama so dia punya eletric function pon style lama.

Ni ruang nya tengah di antara bilik ke bilik... 
Masa ni kami dah pon nak checkout dah.

Tengok tu semua pakat dok usung beg masing-masing dah.

 Time ni kawan kiter tengah checkout.
Kiter semua memang tak tau apa .
Dia lah yang expert,
Kiter suker sangat lukisan yang kat belakang receptionist tu.
Sangat-sangat ancient.

Masa kami nak balik tu kan.
ada siam kahwen kat sini.
kat atas meja tu rasa nya hantaran lah kot.
Lawa baju kebangsaan depa .
Macam kebaya pendek jugak sikit-sikit bentuk dia.
auntie-auntie yang dah tua pon body mengancam ..


Kalo dah nak balik tak ambil pic depan hotel memang rugi lah kan..
Setakat ni je lah kot untuk hotel.
Actually , since photo-photo yang konon nya
hilang tu dah pon muncul balik so .
dah tentu ada part 8 ..
See you then!_!
Bye



16 comments:

  1. Wahh...jalan2 di hatyai ye liya.Besar dan cantik hotel tu.Nak kena cari blk part 1 smpai 6 ni sebab sha da terlepas. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah yg lain2 tu dh lama dh tulis tiba sekarang baru nak sambung part 7 heheee

      Delete
  2. waaa.... bestnya lieya.. seronok mama tengok.. mama kena carik jugak part yang cicir..

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang best pon mama. rasa mcm nak pegi lagi hehehee

      Delete
  3. WAhhhhhhhhhhhh...hotel mewah TAPI murah..bestnyaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah JM best hotel ni maybe sebab hotel lama kot tu pasal lah murah :)

      Delete
  4. knpe akak tak activate call roaming..? kalau activate kan tak kena tolak..hehehe...

    ok, besar gila hotel dia...cepat cepat part 8 mana..?!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak tak tau hahahhaaa... malu ka kan pi tulis kat atas tu hahahaha . part 8 tunggu sat .. nak tgk drama sat.. :)

      Delete
  5. Replies
    1. ni dh pegi lama da,,, tunggu trip chiang mai plak ekkk ^_^

      Delete
  6. ehhh murah gak rate hotel tu lieya...nampak cam standard 4,5 star dah haaa...
    syiok ni kat dapat gi jenjalan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la murah.. masa g tu depa amek sekepala 100 termasuk kenderaan dan pemandu pelancong dan hotel.. ^_^

      Delete
  7. besaqnye hotel. tktau pun akak pegi hatyai, nk baca dari part 1 lah :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak pegi lama dh tu.. bulan 6 ka bulan 5 xigt la.. ^_^

      Delete

Each Comment from u guys means a lot to me.. thanXX!!

Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart