Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Wednesday, 2 October 2013

TRIP TO HATYAI - PART 8 - SHOPPING TIME

 Assalamualaikum..
Anyeonghaseyo beautiful creatures.
Jom sambung cerita trip Hatyai yg ke 8 dan terakhir ^_^
Pergi 2 Hari 1 malam ja pon tapi part tu bukan main
banyak sampai no 8 heheheheeee...
Gambar banyok dooh etek. Sayam pulok kalo tak share dengan saie-saie semua.
So untuk part yang last ni nak cerita pasal SHOPPING.
Perempuan-perempuan memang syok mai sini.
Barang dah la banyak , murah-murah plak tu...
Kami semua start bershopping waktu malam sebab
siang nya kan pergi ke tempat-tempat menarik 
yang ada di Hatyai tu kan...
Tempat nak shopping ni dekat sangat ja dengan hotel.
So kami pon jalan kaki lah... 

Tuu... nampak dak udang besaq-besaq,,
Tapi sadly time ni ambek gambaq ja tak makan pon kat sini..
Pasai pa tah sebab tak dak tempat duduk kot.
Kedai ni macam gerai la kat area Lee Garden .

Pilih jangan tak pilih . baju yang tulis 
I Love Hatyai tu sehelain RM9 - RM10 sahaja..
Kalo duit siam 90 bath - 100 bath la.
Tapi menyesal sebab beli yang hudoh pastu besaq lak.
Hampeh!! 
(Padahal tuan badan memang besaq tapi tak sedaq diri. hahahaa)

Takkan nakjalan-jalan saja kan.
Amek gambaq dulu la...
+nur hannis mohamad  pon ada jugak.
Kiter kan office mate.

Ni kedai siam ni, tak tau halal ka tak.
Rasa mcm tak ja. 
Amek gambaq ja lan kan.. Sea food ja pon ... 


Ha tu dia beg saja . Pilih pilih pilih....
Tau dak satu row bangunan ni beg saja ,
Berpinar butir mato kawe. 
Tapi tak beli pon. cisss!!

Yang ni baju plak.
Tapi tak jumpa plak baju yang macam juai kat Padang Besaq ,
pelik!_!

Kami makan kat sini.
Tepi bangunan shopping complex depa boleh juai-juai macam ni.
Kita boleh ka dak tah tak ingat la.. heheee

Ni jagung rebuih... macam jagung yang letak butter tu la,
Time ni lah ada gajah mai ,
Aku pon terpa lari nak ambil gambaq .
Tapi depa mintak duit paksa suh bagi makan tebu kat gajah..
Aku pon terus lari tak cukup tanah.
Berani depa bawak mai gajah tengah pekan ni. 
Sekali dia mengamok pijak habeh semua rasa nya.. 

 Yang ni keesokan pagi nya pulak.
Kira nya last day lah kami kat sini,
So pagi tu awai-awai dah pon bergerak keluar .
Nak tuk-tuk . 20bath (RM2 ) .
Kami pergi ke kawasan pasar basah dan plaza yang juai-juai baju ....


Ni pasar basah depa. tengok memang basah pon .. heheee

Aku memang tertarik sangat dengan wayar elektrik depa ni.
Kat malaysia tak dak okey macam ni

 Tudia petai .. sedap wat sambal petai dengan udang 
tapi memang tak beli la kan sebab tak dak dalam perancangan.

 Sayuq ulam-ulam semua ..
Depa juai murah sangat-sangat tau...
Patut ramai pakat dok amek sayoq dari thailand.
Jalan ni memang sesak so kalo nak jalan memang kena hati-hati 
sebab depa bawak moto memang laju gila.

Shoes paradise. semua jenis ada pilih jangan tak pilih..
Haram tak beli pon hampeh ja kan.. 

 Tengok..juai beg murah-murah.
Tapi menyombong, orang dok try pasai nak beli
tiba-tiba ja tukang juai ni marah-marah tak bagi dok try .
Tak ka bangang baik tak yah menega ,

Ni kasut budak-budak ja .. comel kan


 Spek mata, kasut, tali pinggang, dan eksesori lain..
 Baju kat sini cantik-cantik.
Kawan-kawan opis ramai yang beli kat sini.

 Kat sini ada tempat duduk .. so boleh la lepak-lepak kan.. 
okey dah pon siap membeli belah.. Jom kita balik hehe...
Lepas balik dari shopping ni la terus berkemas dan check out hotel.
On the way balik tu la singgah kat Big C..

 Kat Big C lah ni,
Big C ni macam Tesco , Giant gitu lah..
Tapi memang best la kat sini.
 Kat sini pon banyak baju-baju yang murah-murah.
Tapi sebab duit pon dah tak dak so terpaksa lah tengok saja.. ^_^
dengan mata yang terkebil-kebil.
Barang-barang lain pon murah,..
Kalo hampa pi la kan dalam hati tentu dah sumpah seranah
awat barang depa murah sangat ni , 
awat kita semua nya mahai-mahai saja.
Padahal minyak petrol depa harga lagi mahal (sigh)

 Ni plak kat food court dia,
Mai kat negara Thai ni kalo tak cuba kotiau sup memang rugi..
Sedap bukan main lagi tauu.. 

Sambil tulis sambil telan ayaq liuq ni..
Tengok gambaq pon dah terasa kelazatan nya.
Macam kat sini kena guna kad.
Kalo kad kita tak habeh guna.
Duit boleh redeem balik....


Tamat sudah cerita Trip to Hatyai ni...
Apa yang boleh aku katakan sapa-sapa yang pi Hatyai sure akan
rasa nak pi sekali lagi...
Sebab tak puas pi sekali....
Shopping pon tak puas...
Kena  siap duit banyak-banyak kalo nak pi ,
kalo tak terkebil la dok tengok saja.
Murah-murah semua so tak yah risau..
Hari tu aku tukaq RM200 ja.. Memang terkebil sungguh la...
Okey bye ... ^_^ 

10 comments:

  1. boleh tahan jugak ye nak shopping kat hatyai ni. mata sye paling bersinar-sinar bila tgk gambar kasut dgn beg tu *o*

    ReplyDelete
    Replies
    1. uiii kalo bawak dt byk mcm2 leh beli dik... memang mata jadi rmbang la sebab brg byk sgt..

      Delete
  2. entry yang penuh dengan cerita!hee...best2! wah,pandai akak kecek qlate:)

    eh ada jugak tshet hatyai yang kimi beli utk nana dalam gambar akak tu,hehehe....

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak leh tulis ja lani.. nak kecek tak brapa sebab lama dh tinggai kelate kan lidah pon keras dh hehe.. oh ada gak ekk baju yg mna tu hitam tu ekk. byk jenis baju2 tuls hatyai ni boleh tahan nak pilih la.. ^_^

      Delete
    2. hehe...lupa pulak akak study qlate dulu...haa..yang itam atas tshet starbucks tu:)

      Delete
  3. perghhh...memang heaven gila shopping sini!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. sally apa tunggu lg jom pi htyai haha :)

      Delete
  4. mak aih... klu fiza mmg dah beli semua.. nak nak pulak bag ngn kasut..

    ReplyDelete

Each Comment from u guys means a lot to me.. thanXX!!

Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart