Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Friday, 27 September 2013

TRIP TO HATYAI PART 6 - SAMILABEACH

Assalamualaikum...
Anyeonghaseyo pretty people...
Hari ni nak sambung cerita trip ke Hatyai beberapa bulan yang lalu..
Kira nya entry ni adalah yang terakhir .. ^_^
Kali ni nak kongsi gambaq masa pi kat Samilla beach.
Nak habaq jalan nak pi kat sini pon tak reti sebab kami pi ikut trip.
So memang tak tau apa.. ^_^
Jom tengok gambar yerrr..


Tikus dan kucing.
Kalau mai sini memang tak sah tak amek gambaq... 

kat sini jugak ada perkhidmatan naik kuda pony.
Kalo nak amek gambaq leh la naik.
Harga 20bath(RM2 ++)
Tapi sebab kesian kat pony ni kan memang tak naik la.
Kalo aku lah yang naik , pony memang masuk wad.
Terlebih muatan 

 Penat wooo.. cuaca kat sini tak macam Malaysia.
Panas! Kami org Perelih tak pa memang dh biasa.
Tu pon dalam dok biasa-biasa ni tak tahan jugak.
Baju tok sah kata apa. memang basah peloh !

Kerusi tak banyak kat sini.
Dok berdiri la sembang-sembang.. 
Kalo mai tak yah la pakai baju banyak lapis.
Pakai yang selapis tu ja.
Tgk aku pakai sampai 3 lapis , memang hangat tak tau nak cerita.

Kat sini leh gak lepak-lepak.
Siap jumpa auntie yang pakai sari lagi..
Tak tau orang malaysia atau original dari India..
Mak ai , auntie lagi lah panas kan huhu...

Yang ni memang landmark utk Samilla beach ni.
Ikan duyung ni memang femes la. 
Sapa-sapa mai memang akan snap pic kat sini.
Termasuk aku yang tengah buat muka poyos tu..

Tengok pantai dia .. biru dan pasir dia pulak bersih...
tang pasir tu boleh kalo nak tulis quote heheehee..

 ni geng opis aku neh...
yang sorg lagi tengah snap pic .. 
Bulat nya aku time ni.. pipi pon penuh..
Mata pon jadi kecik... ^_^


 Ni pulau kecik ni tak tau nama dia apa.
Tapi sebab nampak comel tu yang amek tu..
Haaaaaa.. makanan...
Sedapp nii... especially teloq bakaq.
Mai hatyai kalo tak makan teloq bakaq memang rugi,
Teloq bakaq ni dia tebuk di atas dia keluar kan kacau-kacau,
tambah garam, perasa lada then dia masuk kan balik dalam kelongsong teloq tu,
pastu bakaq atas api.. memang sedapppp sangat!

Saya yang memang bulat ^_^
(time berdiri mcm kuruih sikit ,hehehhe)

 Burung merpati.. macam kat london plak kan..
Memang banyak burung ni kat sini..
tengok , bes nyerrr depa mandi pantai kan ??
Tengah hangat tu depa mandi memang hebat lah depa.. ^_^
Actually kalo ikut kan ada lagi gambaq ni
tapi apakan daya dah terpadam .
so tak leh nak buat review hotel segala bagai tu la kan.
So setakat ini saja lah...

Ke mana pulak destinasi Liya lepas ini????
CHIANG MAI!
tapi lambat lagi.. bulan Nov kalau jadi!_!
Tunggu tau...

P.s : Untuk yang macam hairan eh kenapa part 6,
Nak baca yang part lain boleh tekan kat
SINI
SINI

18 comments:

  1. tak hbs lambat pulak update chapter 6.. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhu..... posponed seketika sebab xdak masa nak tulis pasal trip nii ^_^

      Delete
  2. cam best je kak .. nak ikut jugakk kalau ade trip2 camni lagi .. ehehehe

    ReplyDelete
  3. wah.. siap [osing dengan duyung lagi tu.. sedap ke telur bakar tu lieya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap kak... rasa dia lain dari yg lain .. :)

      Delete
  4. Cantik..kita dah pi Hatnyai afew years back, tapi tak pi kat sini...don't know why..kita orang punya guiding tour tak bagus kot..he..he

    ReplyDelete
    Replies
    1. kita punya tourist guide ni memang best gila.. semua tempat dia nak bawak pi.. huhu

      Delete
  5. cantiknya pantai...syok ni kalo plan cuti2..
    akak takleh imagine ler teluq bakar tuh..takde gambar ke??dengar cam sedap..

    ReplyDelete
    Replies
    1. teloq tu dia tebuk atas. dia keluar kan pastu dia cmpo2 lada garam perasa. then dia tuang balik. pastu dia bakaq atas api. kira nya kalo nak makan kena koyak mcm telor biasa cuma yg kat dalam tu dh xda telor merah la, sebab dh kaco sekali. gmbaq xdak terlupa nak amekk. huhuhu

      Delete
  6. jeles2.. T__T..semua kwn2 dh pergi..luqman ja belum..kalau pergi mesti amek gmbr ngn ikan duyung tuh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. apa lagi pegi la... hehehee. jgn tunggu lama2

      Delete
  7. Replies
    1. kak erin pegi lah . dekat dh tu heheee

      Delete

Each Comment from u guys means a lot to me.. thanXX!!

Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart