Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Monday, 14 October 2013

OH ISTERI!

Assalamualaikum..
Anyeonghaseyo pretty people.
Mesti ramai yang dah start bercuti hari ni kan.
Kiter kerja lagi . Esok baru kiter nak cuti sampai lah hari jumaat insyaAllah..
So pagi tadi kiter mcm biasa singgah kat satu kedai yang semenjak dua menjak ini kita dah mula jadi regular customer kat situ.
Kedai tu jual capati , nasik lemak, roti canai.
Memang lah makanan yang dia sediakan sangat lah sedap.
Selalu nya kalo pergi beli ada pak cik dan anak nya sahaja.
Tapi hari ni isteri pak cik tu pon ada dan anak dia ni yang lain pulak la.
Mereka ni jenis keturunan mamak tapi yang muka macam orang singh tu.
Hari ni terasa teringin nak makan capati kebetulan nasik lemak dah pon habis.
So kalo nak makan capati kena lah tunggu dulu kan.
Pak cik tu buat roti canai, Mak cik tu pulak buat capati.
Masa dok tunggu tu la kiter perhatikan satu kejadian yang tak sepatut nya berlaku.
Walaupon ia bukan lah benda yang besar tapi terdetik perasaan kesian di hati.
Mak Cik tu dengan slumber nya dok menengking laki dia.
Yang pak cik plak tunduk ja tak melawan..
Hampa bayang kan lah kat situ ada customer kan..
Dia langsung tak jaga maruah laki dia , so sad.
Sedangkan laki dia tu lah orang yang dia perlu di utama kan..
Tak boleh ka cakap elok-elok sikit ??
Kesian sangat tengok pak cik tu. Dah la orang yang datang makan tu kebanyakan nya regular kat situ.
so fikir-fikirlah sendiri kan. Perbuatan tu memang tak patut.
Isteri patut nya menjaga maruah dan air muka suami .
Bukan nya memalukan suami di khalayak ramai.
Wallahualam... ^_^





17 comments:

  1. memang tak patutlah jika tak menjaga air muka suami... hu hu hu...tapi memang ada jer orang2 yang jenis macam ni dear...

    ReplyDelete
  2. hurmm jatuh maruah suami dia depan orang ramai.. jadi kan tauladan dari cerita Lieya ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak zaza jangan wat cm ni yerrr.. ^_^

      Delete
  3. Replies
    1. betol !_! hati orang yang mendengar pon xleh duga..

      Delete
  4. Vee selalu je tengok mcm ni terjadi, kesian tgk para suami.. Sepatutnya tak mcm tu kenn.. Tp tak apalah, Tuhan melihat semuanya ^^, Tp kadangkala kita tak blh judge terus, entah di rumah mcm mana pulak, mana tau hari ni isteri dia bad mood kan.. Kita bersangka baik, Tuhan je tau :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang nak bersangka baik vee, tapi depan orang mcm tu belakang orang lagi lah. bukan muda pon suami isteri ni vee . dah pangkat datuk dan nenek dah pon...

      Delete
  5. setuju dengan akak...kalau nana yang nengok pun mesti kesian kat pakcik tu,huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah... pak cik tu pon jenis biaq jugak bini dia dok marah dia. hurmm

      Delete
  6. PS: I like the last picture. Makna tersurat sgt mendalam. And 2 insan kat situ pun so sweet <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaAllah vee pon macam tu gak nanti ^_^

      Delete
  7. susah juga kalau isteri tak hormat suami..

    ReplyDelete
  8. banyak lieya situasi begini, kesian, malu... pakcik tu.. errmm... sebagai isteri tak elok berbuat demikian..

    ReplyDelete
  9. tak cium bau syurga. sedangkan tidur membontoti pown dah jadi derhaka. ALLAH. mnx dijauhkan. :(

    ReplyDelete

Each Comment from u guys means a lot to me.. thanXX!!

Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart