Followers

MENU BERBUKA PUASA UNTUK 4 RAMADHAN 2020

Assalamualaikum.....
Memang setiap hari kena update makanan ke ? Yes of course lah kan hehehe.. Semalam tu menu dia simple dan sempoi je pun . Pun sis yang turun padang memasak. Setelah siap "Work from home" mula la ber ktung ktang kat dapur .... Habis torah dok pikiaq nak masak apa.. Last-last tu ayam masak bali menjadi pilihan untuk menu berbuka 4 Ramadhan .


Ayam masak bali ni memang sis dari dulu sampai sekarang ikut resipi dari blog Dapur Tanpa Sempadan. Memang sedap sangat-sangat ^_^ dan boleh dikatakan sapa yang makan masakan ni memang jatuh cinta lah dan request suruh masak lagi.


Semalam tu adik sis hajat  nak buat onde-onde atau buah melaka orang sini panggil tapi last minit baru tau nyok/kelapa parut tak ada. hihii... terus tukar menjadi kuih Butir Nangka . Nasib baik la kan makanan-makanan Malaysia ni semua lebih kurang ja cuma nama ja lain-lain . Kalau tidak jenuh la dok pikir nak buat apa .. huhuhu...

End up semalam gula naik mencanak lagi. Ni lagi teruk dari 1st day Ramadhan ... Terus bertekad memang kena lupakan je la kuih muih malaysia yang sedap ni dah tak yah makan lagi dah ... sobs sobs... So hari ni nak masak apa pulak tak pikir lagi .... Petang ni baru timbul idea. 

Bye!

10 comments:

  1. Ada semak kandungan gula dalam badan eh?
    Hehe saya dah terfikir macam-macam nak buat. Lepas tu fikir ni puasa, tak boleh makan banyak-banyak.

    ReplyDelete
  2. Sedapnyaaa juadah tu! hehe. Selamat berpuasa ya. Saya singgah dan follow blog ni. Jemput ke blog sy jika berkelapangan :)

    ReplyDelete
  3. adei.. menyelerakan sungguh ha.. hee~ kakak dah jemu dengan masakan kakak sendiri.. masakkan untuk akak, dik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe... cmtu ler kan kdg jemu makan masakan sniri

      Delete
  4. oh...butir nangka buat macam onde-onde juga. baru tahu ni. memang nak try buat nanti.

    ReplyDelete

Each Comment from u guys means a lot to me.. thanXX!!